donem impuls a l'emprenedor!

"10 coses que els autònoms han de saber i ningú els hi explica" (EMPRESES) Sant Esteve Sesrovires

Formació per a empreses i emprenedors
29/06/2016 09:30 Aula Municipal de Formació (c/ Gaudí nº5 · Sant Esteve Sesrovires)

Sessió informativa

DATA:

Dia: 29 de juny de 2016
Horari: de 9.30 h a 13.30 h

DURACIÓ:

1 sessió (4 h)

ÀMBIT:

Econòmica, financera i fiscal

A QUI VA DIRIGIT:

Persones emprenedores que estan planificant el seu projecte empresarial i/o empresaris/àries individuals o professionals autònoms/es amb la seva empresa ja en funcionament.

OBJECTIUS:

En els últims anys estem sent receptors d'una gran quantitat de normatives que afecten al treball autònom. En una sola sessió les persones participants trobaran resposta a dubtes que, en algun moment de l'operativa del seu dia a dia o en la fase de planificació del seu projecte, s'han arribat a plantejar.

CONTINGUTS:

- L'autònom/a i el llindar per transformar-se en Societat Limitada: Saps on està el límit de beneficis perquè et resulti més avantatjós tributar com a Societat Limitada en lloc de com autònom/a?.

- L'autònom/a i els incentius. Saps en què consisteix l'última bonificació aprovada de la quota d'autònoms? I les deduccions que pots practicar a la teva declaració de renda per pagar menys?.

- L'autònom/a i l'atur. Saps quant has de cotitzar per cobrar l'atur? Quan podries sol•licitar-ho? I quant cobraries?.

- L'autònom/a i la pluriactivitat. Saps que la Seguretat Social et pot retornar part de la quota d'autònoms si treballes alhora per compte propi i per compte aliè?.

- L’autònom/a i el límit per facturar. Saps si es pot facturar com autònom/a sense estar donat/a de alta en el Règim Especial de Treballadors Autònoms?. - L'autònom/a i la contractació de col•laboradors/es. Saps el cost que té contractar a una persona de forma laboral i de forma mercantil? Què t'interessa més?.

- L'autònom/a i la contractació de familiars. Saps si pots contractar al teu fill, o al teu cònjuge, o al teu germà, o a un altre familiar amb contracte laboral i alta en el Règim General de la Seguretat Social?.

- L'autònom/a i la conciliació amb la vida personal. Saps que pots gaudir d'una excedència?.

- L'autònom/a i les mesures contra el frau fiscal. Saps que pots ser sancionat per pagar o cobrar en efectiu més d'una determinada quantitat marcada per la llei?.

- El/la treballador/a autònom/a econòmicament depenent. Saps què succeiria si l'empresa client es negués a contractar-te com a autònom/a dependent?.


Curs a càrrec de Yolanda Presa Alamillos, a l'aula Municipal de Formació (c/ Gaudí nº5 · Sant Esteve Sesrovires)
 

MÉS INFORMACIÓ: promocioaj@sesrovires.cat o al telèfon 937759690 (Àrea de Promoció Econòmica de l’ajuntament de Sant Esteve Sesrovires, c/ de l’Alba 2-4)

PLACES LIMITADES: (Entre 15 i 25 participants) Places assignades per rigorós ordre d’inscripcions

INSCRIPCIONS:  Omplint aquest formulari (Clicar sobre l'enllaç)

 

Amb el suport:

NOTA LEGAL: Les dades recollides en aquest document seran utilitzades en la forma i amb les limitacions que recull la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal (LOPD).
Les dades facilitades pels usuaris seran incorporades a fitxers de caràcter personal i confidencial dels quals és responsable el Departament de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Martorell.

Veure totes les activitats