donem impuls a l'emprenedor!

ACCELERA MARTORELL>>

2a edició “ACCELERA MARTORELL; Reptes de la Indústria 4.0 en l’Automoció", programa primer preacceleradora d’emprenedoria especialitzada en el sector de l’automoció

 

Acte Cloenda i lliurament premi millor idea 2a edició “ACCELERA MARTORELL: Reptes de la Indústria 4.0 en l’Automoció” · 8 d'abril de 2021 a les 17h

 

L’Ajuntament de Martorell a través del Centre de Promoció Econòmica Molí Fariner i en col·laboració amb el Clúster de la Indústria de l'Automoció de Catalunya (CIAC) i la Universitat de Lleida impulsen per segona vegada el programa PRIMER de Preacceleració per coordinar projectes emprenedors territorials d’alta especialització en el sector de l’automoció amb la preacceleradora “ACCELERA MARTORELL: Reptes de la Indústria 4.0 en l’Automoció”.

Aquesta iniciativa de coordinar projectes emprenedors territorials d’alta especialització promoguda pel Programa Catalunya Emprèn de la Generalitat de Catalunya s’emmarca en el programa PRIMER de Preacceleració que vol estimular una emprenedoria d’empreses que des del primer moment volen créixer basant-se en la innovació i la tecnologia.

“ACCELERA MARTORELL: Reptes de la Indústria 4.0 en l’Automoció”, es tracta d’un programa formatiu especialitzat totalment subvencionat que en aquesta segona edició consta de 100 hores de formació (70 hores formació tecnològica especialitzada i 30 hores formació empresarial), i 80 hores de tutories amb mentors.
El programa s’adreça a 15 participants amb els següents perfils: Titulats en Cicles Formatius de Grau Superior electromecànica de vehicles, Titulats o estudiants de Graus Universitaris d’enginyeria o professionals d’empreses i emprenedors/res interessats en el sector de l’automoció.

Enguany "ACCELERA MARTORELL" presenta algunes novetats respecte a l'anterior edició adaptades a la situació actual en la qual ens trobem a causa de la crisi de la COVID-19, enguany les sessions formatives es realitzarà en modalitat Online, facilitant als seus participants el seguiment del curs de manera virtual.

Una altra de les novetats d'aquesta edició és, que gràcies a la col·laboració amb la Universitat de Lleida, els participants en realitzar aquesta formació especialitzada rebran la titulació de curs d'expertesa universitària homologat amb 15 crèdits.

Els 15 participants durant el transcurs d’aquesta segona edició del programa rebran formació especialitzada dins el sector de l’automoció a través de nous reptes:

  • Lean Manufacturing
  • DIgitalització en l’emtorn industrial
  • Robotització de processos
  • IOT, recollida de dades
  • Big Data
  • Realitat Augmentada i Virtual


Els participants desenvoluparan la solució a un dels reptes seleccionats amb l’objectiu d’adquirir habilitats i coneixements necessaris per posar en marxa aquestes iniciatives empresarials. Complementant aquesta formació tecnològica (70 h) els participants realitzaran un mòdul d’emprenedoria de 30 h, per adquirir també competències en gestió empresarial.

El millor projecte desenvolupat durant el curs rebrà un premi econòmic i els projectes constituïts gaudiran d’un any d’allotjament gratuït al coworking Molí Empresa.

Inici i Inscripcions

L’inici del programa està previst al mes de novembre de 2020 i durarà fins al mes de març de 2021, encara estan per determinar els dies i les hores de formació.
Les persones interessades en participar en aquesta nova edició del programa “MARTORELL ACCELERA” que disposin del perfil sol·licitat ja poden realitzar la seva inscripció a través del formulari d’inscripció de la web http://acceleramartorell.cat/signup/


http://acceleramartorell.cat
Inscripció
www.ciac.cat

“Programa impulsat pel Departament d’Empresa i Coneixement en el marc del Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del FSE"

 


Martorell dóna el tret de sortida a la 1ª edició “ACCELERA MARTORELL”, programa primer preacceleradora d’emprenedoria  especialitzada en el sector de l’automoció

L’Ajuntament de Martorell a través del seu Centre de Promoció Econòmica Molí Fariner junt amb  el Consorci de Formació Professional d'Automoció  i la col·laboració del Clúster de la Indústria de l'Automoció de Catalunya (CIAC), han aconseguit formar part de les 17 iniciatives seleccionades de tota Catalunya que configuren la XARXA PRIMER per impulsar el programa PRIMER de Preacceleració per coordinar projectes emprenedors territorials d’alta especialització impulsant la 1ª edició “ACCELERA MARTORELL: Solucions innovadores de la indústria 4.0 en el sector de l'automoció”.

El programa Catalunya Emprèn, impulsat per la Generalitat de Catalunya, ha iniciat la Xarxa Primer per coordinar projectes emprenedors territorials d’alta especialització. Aquesta iniciativa s’emmarca en el programa PRIMER de Preacceleració que vol estimular una emprenedoria d’empreses que des del primer moment volen créixer basant-se en la innovació i la tecnologia.

La iniciativa dóna molta importància a l’especialització tant temàtica (l’activitat de la futura empresa) com territorial (les ubicacions). Amb tot, el programa Primer de Preacceleració busca complementar el foment d’una emprenedoria més generalista i de gran abast, representada per la Xarxa Emprèn, amb un enfocament més específic que aposti per l’alt valor afegit.

En el cas del projecte seleccionat de l’Ajuntament de Martorell s'emmarca en el sector de l'automoció, clau per la indústria catalana i per zona del Baix Llobregat. Alguns dels reptes que es proposen per aquest programa són cabdals, ja que d'una manera transversal intenten trobar noves solucions en els àmbits relacionats com la logística, embalatges, o els components.

Alguns dels fabricants d'automòbils instal•lats a Catalunya com SEAT i NISSAN, comparteixen aquestes necessitats. El seu tret diferencial és l'alt component tecnològic i innovador que aportarà a l'emprenedor/a un nivell de competitivitat en el mercat que pot fer únic el seu producte i/o servei.

Ens trobem en un moment clau pel desenvolupament de les noves tecnologies relacionades amb l'automació on la incorporació de la indústria 4.0 és ja una realitat. Però també, i de manera molt directa, en aquelles tecnologies que tenen a veure amb els processos productius i en la millora constant de les nostres empreses. És el nostre interès valorar el moment i determinar quines seran les necessitats sobre les quals pilotarà aquest projecte.

1ª edició “ACCELERA MARTORELL” preacceleradora en “Solucions innovadores de la indústria 4.0 en el sector de l'automoció” 

La 1ª edició de la preacceleradora “ACCELERA MARTORELL”, presentat per l’Ajuntament de Martorell per impulsar “Solucions innovadores de la indústria 4.0 en el sector de l'automoció”, es tracta d’un programa formatiu especialitzat totalment subvencionat de 150 hores de formació (105 hores formació tecnològica especialitzada i 45 hores formació empresarial), i 100 hores de tutories amb mentors.

El programa s’adreça a 20 participants amb els següents perfils:
→ Titulats en Cicles Formatius de Grau Superior electromecànica de vehicles
→ Titulats o estudiants de Graus Universitaris d’enginyeria
→ Professionals d’empreses i emprenedors/res interessats en el sector de l’automoció 

Els 20 participants durant el transcurs del programa rebran formació especialitzada dins el sector de l’automoció a través dels següents reptes:
→ ROBÒTICA
→ SENSORS
→ FABRICACIÓ ADDITIVA
→ BIG DATA

Els participants desenvoluparan la solució a un dels reptes seleccionats amb l’objectiu d’adquirir habilitats i coneixements necessaris per posar en marxa aquestes iniciatives empresarials.

El millor projecte desenvolupat durant el curs rebrà un premi econòmic i els projectes constituïts gaudiran d’1 any d’allotjament gratuït al Coworking Molí Empresa.

L’inici del programa està previst el 20 de setembre de 2018 a les 17.00 h amb un acte de presentació que es realitzarà al Centre de Promoció Econòmica Molí Fariner de l’Ajuntament de Martorell.

Inscripcions i lloc realització

Les persones interessades a participar en aquest programa que disposin del perfil sol·licitat ja poden realitzar la seva inscripció a través de la web http://acceleramartorell.cat/

Les sessions formatives i mentorings es realitzaran a la seu del Consorci de Formació Professional d'Automoció de Martorell (CFPA) i el Centre de Promoció Econòmica Molí Fariner de l’Ajuntament de Martorell.

 

FORMACIÓ EMPRESARIAL "ACCELERA MARTORELL" 

A continuació us detallem les sessions de formació empresarial programades dins el projecte “ACCELERA MARTORELL” obertes també a totes les persones emprenedores i empreses que vulguin participar:

"Transformació digital" Teresa Garriga • 29 de novembre de 2018, de 17 a 21 h a Martorell (CFPA)

"Gestió d'equips" Marc Fernandez • 4 de desembre de 2018, de 17 a 21 h a Martorell (CFPA)

"Elevator Pitch: Presentació de la meva idea" Jordi Puigdellívol • 5 de desembre de 2018, de 17 a 21 h a Martorell (CFPA)

"Tècniques de vendes i comunicació" Mónica Mendoza  • 11 de desembre de 2018, de 17 a 21 h a Martorell (CFPA)

"Formes alternatives de finançament" Sergi Jiménez • 12 de desembre de 2018, de 17 a 19 h a Martorell (CFPA)

"Missions internacionals per les startups"  Montse de Riquer • 12 de desembre de 2018, de 19 a 21 h a Martorell (CFPA)

"Marques i Patents: Protegir el meu producte i/o servei" Ignasi Espiell • 13 de desembre de 2018, de 17 a 19 h a Martorell (CFPA)

"Legalitat de les startups pactes de socis" Pablo Mancía • 13 de desembre de 2018, de 19 a 21 h a Martorell (CFPA)

 

ACTE PRESENTACIÓ "ACCELERA MARTORELL" 2 d'octubre de 2018 a les 17.00 h

www.acceleramartorell.cat
Inscripció
Vídeo presentació
 

 

Tornar