donem impuls a l'emprenedor!

FPO DUAL 23-24

14/11/2023

Programa oferta de formació professional ocupacional dual 2023 -2024

Des del Centre de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Martorell enguany avancem la preinscripció a les accions de formació professional per a l'ocupació DUAL en l'àmbit del sector de la construcció, finançades pel Servei d'Ocupació de Catalunya i el Fons Social Europeu i en col.laboració amb la Fundació Laboral de la Construcció.

L'objectiu principal d'aquest programa és facilitar a les persones en situació d'atur sense qualificació o nivell formatiu baix i amb més dificultats d'accedir al mercat laboral mitjançant un certificat de professionalitat i la subvenció d'un contracte de formació en alternança amb un acompanyament, al llarg de totes les fases del projecte.

A QUI VA DIRIGIT?

A persones de Martorell i rodalies, preferentment sense qualificació professional o un nivell de qualificació baix i/o persones que formin part dels següents col.lectius:

·Joves de 18 a 29 anys.

·Persones majors de 29 anys en risc d'exclusió social.

·Persones amb una resolució favorable per a l'arrelament per formació.

·Persones en situació d'atur de llarga durada majors de 45 anys que així ho acreditin.
Les persones destinatàries hauran d'estar inscrites com a demandants d'ocupació no ocupades (DONO) de manera prèvia a la data d'inici de la relació laboral i hauran de complir tots els requisits legals per poder formalitzar un contacte de treball en el moment de la seva signatura.

 

OBJECTIUS DEL PROGRAMA

El projecte es treballarà, a partir de les motivacions i interessos dels participants, itineraris d’orientació acompanyats d’accions formatives que permetin millorar l’ocupabilitat dels joves gràcies a un suport intensiu i un acompanyament a la inserció laboral dins del sector de la construcció.

Objectius Generals

  • Millorar l’ocupabilitat i promoure la inserció laboral de les persones amb baixa qualificació.
  • Contribuir a través de la formació professionalitzadora i l’experiència professional a millorar l’ocupabilitat de les persones participants.
  • Dotar de coneixement a l’empresa a través de l’experiència d’acollir amb un contracte d'alternança al participants, per a que conegui de primera mà el perfil i capacitats d’aquestes persones.

Objectius específics

  • Aconseguir que les persones participants trobin un interès professional en el sector de la construcció i desenvolupin les seves habilitats i les demandes actuals del mercat de treball.
  • Aconseguir la implicació de les persones en el projecte, en la recerca de feina i en la  formació, augmentant així la seva autonomia i autoestima.
  • Augmentar les oportunitats de les persones participants en l’accés a la formació i al treball.
  • Aconseguir que els participants adquireixin els hàbits necessaris per introduir-se al món laboral, reordenant i vertebrant el seu temps vital a través de rutines i conductes responsables.
  • Dotar, a través de la formació, de les eines i recursos necessaris per millorar la qualificació de les persones participants al programa.
  • Oferir acompanyament a les persones en el procés de formació, consecució d’un contracte i inserció laboral, i donar suport per mantenir el lloc de treball.
  • Incrementar la cooperació amb les empreses i les organitzacions empresarials per millorar la qualitat de la contractació i l’estabilitat laboral de les persones de la comarca, especialment les que presenten dèficits formatius.

INFORMACIÓ I PREINSCRIPCIONS

- L'horari de la formació està pendent d'establir.

- Per poder participar en el procés de selecció cal seguir els següents passos:

• Si us interesseu per alguna especialitat cal omplir el formulari de preinscripció online o que us adreceu a les instal·lacions del Centre de Promoció Econòmica Molí Fariner (Camí del Riu s/n · 08760 Martorell · Tel. 93 775 31 01 · moliempresa@martorell.cat) qualsevol dia de dilluns a divendres entre les 10 i les 13.00 h per omplir el full de preinscripció i portar la documentació necessaria.

 

 

 

 

Programa finançat pel Servei d'Ocupació de Catalunya 

 

Tornar