donem impuls a l'emprenedor!

MENTORING JOVES EMPRENEDORS

El programa consisteix en què empresaris/es, en qualitat de mentors/es voluntaris/es, ofereixin el seu temps per acompanyar les persones emprenedores de 18 a 35 anys en l'arrancada i consolidació dels seus projectes empresarials, en un context de comprensió i confiança mútua.

Els ajuntaments de Martorell i Sant Andreu de la Barca, a través dels seus centres de Promoció Econòmica i amb el suport de la Diputació de Barcelona, impulsen un programa de mentoring adreçat a Joves Emprenedors.

Aquest programa és promogut per la Fundació Privada per a la Promoció de l’Autoocupació de Catalunya (www.autoocupacio.org), en el marc de les xarxes Youth Business Spain i Youth Business International, amb presència a 40 països.


El programa consisteix en què empresaris/es, en qualitat de mentors/es voluntaris/es, ofereixin el seu temps per acompanyar les persones emprenedores de 18 a 35 anys en l'arrancada i consolidació dels seus projectes empresarials, en un context de comprensió i confiança mútua. Fins al dia d'avui, 240 joves emprenedors/es i 121 mentors/es catalans s'han beneficiat del programa.

El mentoring consisteix en ajudar el/la jove emprenedor/a a afrontar reptes, a identificar solucions i en acompanyar-lo en la presa de decisions, en un context de comprensió i confiança mútua que faciliti el seu desenvolupament personal i professional.

Si ets una persona amb experiència empresarial, vols ser protagonista en la lluita contra l'atur i viure una experiència en la que podràs aprendre de la gent jove i compartir la il·lusió d'un nou projecte empresarial, inscriu-te! La participació de voluntaris com tu és la clau!

Si ets un/a jove emprenedor/a de 18 a 35 anys, estàs iniciant el teu projecte empresarial i t'agradaria comptar amb el suport d'una persona amb experiència empresarial, inscriu-te! Aprofita l’experiència d’aquells que ja han assolit l’èxit i posa un mentor/a a la teva vida!

Promoció de l’autoocupació

La CP’AC, entitat fundada al 1986 i especialitzada en la promoció de l’autoocupació i en la prestació de serveis de suport a joves emprenedors/es, amb un equip de 25 consultors i seus a Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona lidera la implementació de la metodologia de YBI a Catalunya, en el marc de Youth Business Spain, amb la col•laboració de JP Morgan i Accenture. Es tracta d’una iniciativa col·lectiva d’àmbit nacional que té per objectiu implementar un programa eficaç de suport a l'autoocupació dels/les joves, de 18 a 35 anys, amb perfil emprenedor i una idea de negoci, però sense accés als recursos necessaris per crear el seu propi lloc de treball.

La iniciativa ha estat dissenyada des d’un punt de vista d’impacte col•lectiu i pretén crear un partenariat multiactor en què organitzacions socials, administracions públiques i empreses privades cooperin per possibilitar la creació de noves empreses per part de la joventut. La metodologia de YBI, aplicada amb èxit a més de 40 països, combina dinàmiques d’orientació i formació per a potenciar les habilitats i competències emprenedores dels/les joves, una línia de microcrèdits que els permeti afrontar les inversions necessàries per a posar en marxa el negoci, i un programa de mentoring en què, empresaris/es amb experiència en qualitat de voluntaris/es ajuden els/les joves a consolidar els seus projectes empresarials.

Mentoring, suport personalitzat

El mentoring és una metodologia de suport personalitzat mitjançant la qual una persona experta, en aquest cas un/a professional preferentment amb experiència emprenedora, ajuda a una altra amb menys experiència, en aquest cas un/a jove que està iniciant la seva primera aventura empresarial, a potenciar les seves habilitats i competències, possibilitant el seu desenvolupament personal i professional. Consisteix en establir un espai de confiança i comprensió one-on-one, que permeti l’anàlisi i la discussió dels problemes i inquietuds que se li plantegen a l’emprenedor/a en la gestió del negoci, utilitzant les preguntes obertes, l’escolta activa i l’assertivitat, amb l’objectiu de potenciar la seva autoconfiança i d’enfortir el procés de presa de decisions. El paper del/a mentor/a no és donar consells o actuar com a consultor/a, sinó ajudar els/les joves a detectar i afrontar els seus reptes i trobar les solucions per sí mateixos/es.

Les relacions de mentoring es canalitzen mitjançant sessions d’una durada d’entre 2 i 4 hores, habitualment en el negoci de l’emprenedor/a, amb una periodicitat quinzenal o mensual i durant un període de 1 any (prorrogable). La CP’AC ha adaptat el Mentoring Toolkit de YBI i compta amb una descripció detallada d’aquests processos i amb eines de suport per a la seva implementació

La relació de mentoring es formalitza mitjançant la signatura d’un acord entre el/la mentor/a, l’emprenedor/a i CP’AC en què s’estableixen les obligacions de cadascuna de les parts.

Inscripcions i contacte

Si esteu interessats en participar en el programa com a voluntari/mentor o com a jove emprenedor empleneu el següent formulari de participació.
Per a més informació contacteu directament  amb el Centre de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Martorell (Tel. 93 775 31 01 o moliempresa@martorell.cat) o amb l’Agència de Desenvolupament Local Escoles Velles de l'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca (Tel. 936 356 407 o iortega@sabarca.cat)

Díptic Mentoring per a Joves Emprenedors/res

 

Tornar