donem impuls a l'emprenedor!

Autodiagnosi Internacionalització

Manual per tal que les petites empreses puguin realitzar el seu propi autodiagnòstic en relació a la seva situació davant el repte d’assumir un procés d’internacionalització.

L’Àrea de Desenvolupament Econòmic de la Diputació de Barcelona en el marc dels materials INDRA i amb la col·laboració de l’empresa REEXPORTA van editar una publicació per tal que les petites empreses puguin realitzar el seu propi autodiagnòstic en relació a la seva situació davant el repte d’assumir un procés d’internacionalització.

El manual d’autodiagnosi s’adreça a empreses que tinguin la inquietud de conèixer, en un primer estadi, si estan preparades o no per iniciar la seva expansió en el mercat internacional.

Si la vostra empresa ha fet alguna operació internacional, la competència està operant al mercat internacional, heu detectat oportunitats de negoci en altres països o us trobeu en altres situacions semblants a les descrites, és el moment de portar a terme aquesta diagnosi que pot ajudar-vos a prendre les primeres decisions que poden canviar l’evolució i el futur de la vostra empresa.

Aquest manual treballa amb la generació d’una matriu de 4 eixos clau que una empresa ha de tenir en compte si vol iniciar o expandir el seu procés d’internacionalització:


- L’eix 1, refereix a la situació inicial de l’empresa i a les seves característiques internes per fer front a la internacionalització.
- L’eix 2, als recursos interns de l’empresa, com el seu capital humà, els recursos d’inversió i financers, així com la base dels procediments comercials i de màrqueting.
- L’eix 3, marca el grau de preparació dels vostres productes i/o serveis, tant en l’àmbit tècnic com conceptual.
- L’eix 4, marca la situació de l’empresa envers l’entorn i la relació amb d’altres empreses i/o organismes.


Manual d’autodiagnosi
 

Tornar