donem impuls a l'emprenedor!

Persones en situació d’atur es formen novament en conducció de carretons al Molí Empresa

22/10/2019 10:08

Una quinzena de persones en situació d’atur han iniciat aquest dilluns una nova edició del curs “d’Operador de carretons elevadors” al Centre de Promoció Econòmica Molí Fariner de Martorell amb l’objectiu de formar-se a fi de millorar les seves condicions d’accés a l’àmbit laboral i obtenir el carnet acreditatiu.

El Centre de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Martorell continua amb les accions formatives transversals per millorar l’ocupabilitat de persones en situació d’atur “ADAPT’AT”, amb la realització d’un dels cursos amb gran demanda entre els usuaris del nostre servei; el curs de “Operador de carretons elevadors”.

Aquestes formacions, promogudes pel departament de Promoció Econòmica de l´Ajuntament de Martorell junt amb la Diputació de Barcelona, van destinades a aquelles persones en situació d’atur i inscrites al Servei Local d’Ocupació de Martorell amb l’objectiu de facilitar l’aprenentatge a aquelles persones interessades a formar-se a fi de millorar les seves condicions d’accés a l’àmbit laboral.

L’objectiu principal d’aquest curs és capacitar als alumnes per desenvolupar les tasques de carretoner amb seguretat, facilitant així la seva inserció laboral. El curs pretén que els alumnes coneguin la legislació en matèria de Prevenció de Riscos Laborals, les obligacions i drets de la conducció de carretons elevadors i plataforma elevadora, i especialment les seves responsabilitats com a tals, així com les modalitats, condicionants i riscos associats a les distintes operatives dels diferents equips i entorns.

Durant les sessions els alumnes adquireixen els coneixements tècnics necessaris per a la conducció del carretó elevador i de la plataforma elevadora de forma segura tant pel conductor, per altres treballadors, o terceres persones que es trobin en el radi d’acció de la maquinària, sense deterioració per a la mercaderia manipulada o les instal•lacions existents, han pogut conèixer i comprendre els equips de treball, la seva correcta utilització, els elements de seguretat i els seus riscos, potenciant les pràctiques segures i la cultura preventiva i han conegut les tècniques bàsiques d’estiba i desestiba.

Aquesta formació té una durada de 8 hores estructurades en 2 sessions: 1 sessió de 4 hores de continguts teòrics realitzada aquest dilluns en el Centre de Promoció Econòmica Molí Fariner i 1 sessió de 4 hores de pràctiques a les dependències de la Brigada municipal de l’Ajuntament de Martorell, que es realitzen entre els dies 22, 23 i 24 d’octubre 2019 en grups de 5 persones.

En finalitzar el curs, els alumnes obtenen el carnet d’operadors de carretons i plataforma elevadora (vàlid durant 5 anys) i el diploma oficial d’assistència del curs per l’empresa LINX CONSULTING FORMACIÓ I RR.HH., S.L., empresa que imparteix aquest curs.

 

Veure totes les notícies