donem impuls a l'emprenedor!

L’Ajuntament de Martorell fomenta l’ocupació juvenil amb la contractació de 5 joves inscrits a la “Garantia Juvenil”

07/11/2019 10:23

L’Ajuntament de Martorell a través del Centre de Promoció Econòmica ha contractat novament a 5 joves d’entre 16 i 29 anys que s’acullen al programa europeu de Garantia Juvenil, pensat per oferir oportunitats formatives i laborals a persones d’aquestes edats que no estudien ni treballen. Els joves realitzaran les seves tasques en diferents departaments de l’Ajuntament per un període de sis mesos i al 100% de jornada laboral.

Per tal de cobrir aquestes places s’han seleccionat joves amb els perfils més adequats per complir amb els requisits que marcava la convocatòria: Estar empadronat en territori espanyol, tenir entre 16 i 30 anys, ser beneficiari del Programa de Garantia Juvenil a Catalunya, estar inscrit com a demandant d’ocupació no ocupada (DONO) al Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i estar en possessió d’un títol universitari o de formació professional de grau mig o superior o altre títol oficialment reconegut com a equivalent, o un certificat de professionalitat.


Aquestes subvencions estableixen la col•laboració amb l’ajuntament perquè persones joves siguin contractades i prestin els seus serveis, sota la modalitat contractual de pràctiques remunerades, durant un període de 6 mesos i a jornada laboral completa. La finalitat és que puguin millorar la seva ocupabilitat, amb l'adquisició de les aptituds i experiència professional, facilitant l'exercici pràctic dels coneixements adquirits tant en la formació reglada com a la formació laboral i les competències derivades de la pràctica laboral.

Aquesta és la quarta edició d’aquest programa que es du a terme a l’Ajuntament de Martorell,  durant l’edició de l’any 2016 un total de 10 joves beneficiaris van tenir un contracte de pràctiques a l’Ajuntament de Martorell, en l’edició 2017 es van beneficiar 5 joves i en la darrera de 2018 5 joves més.

El programa de contractació de joves en pràctiques vol que els joves desenvolupin una primera experiència amb el món del treball per poder sortir al mercat i adquirir una feina a alguna empresa de l'entorn, evitant la seva marxa a l'estranger davant la manca d'oportunitats. Amb aquesta idea, el Centre de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Martorell ha gestionat la contractació dels joves després de sol•licitar la subvenció del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, amb el cofinançament del Fons Social Europeu i la Iniciativa d'Ocupació Juvenil.


5 joves de Martorell


Les 5 persones que han iniciat el contracte aquesta semana, tenint en compte la seva formació, han estat destinats a diferents departaments de l’Ajuntament com Cultura, Ensenyament, Territori i Sostenibilitat, Comunicació i Promoció Econòmica.


El departament de cultura comptarà amb el suport de l’Eduard Roman, Tècnic en Publicitat i Màrqueting. La Miriam Moreno, Tècnica en Comunicació i Audiovisual donarà suport al departament de Comunicació. 


Un altre dels joves que ha estat seleccionat és el Cristian Acedo, Tècnic en Geologia que treballarà al departament de Territori i Sostenibilitat. L’Iris López, Tècnica en Educació Infantil ha estat seleccionada per treballar al departament d’Ensenyament. Per últim l’Eric López, Tècnic en Producció Audiovisual donarà suport al departament de Promoció Econòmica.

Veure totes les notícies