donem impuls a l'emprenedor!

Tècnics i prescriptors aposten per la continuïtat de les empreses del territori en la jornada Reempresa al Molí Empresa

18/11/2019 12:20

Una trentena de prescriptors i tècnics de diferents municipis van assistir el passat dijous a la “Jornada de Dinamització del mercat local Reempresa” celebrada en el Centre de Promoció Econòmica Molí Fariner amb l’objectiu de donar a conèixer i dinamitzar aquest servei al territori.

La jornada adreçada  als tècnics dels ajuntaments dels diferents municipis i prescriptors externs (gestories, assessories, gabinets d’advocats, economistes, associacions i agrupacions empresarials i de comerciants...etc) van comptar amb l’assistència d’una trentena de persones amb l’objectiu de difondre el servei i garantir així la continuïtat de les empreses del territori.

Durant l'acte, conduït per l’Andrea Roca, consultora de Reempresa i el Joan Llívina, Tècnic de la Diputació de Barcelona, es va realitzar una presentació general de la Reempresa pels prescriptors assistents i es van treballar les diferents opcions de col•laboració entre tots els agents.

La sessió va donar a conèixer el Centre de Reempresa de Catalunya, com funciona l'acompanyament en el procés de transmissió, què s'ofereix a les empreses cedents i a les persones o empreses reemprendores i els resultats obtinguts des del seu inici.

Finalment les empreses i tècnics assistents van realitzar un espai de Networking per establir vincles de col•laboració entre ells.

Reempresa


El servei Reempresa, amb el suport de la Diputació de Barcelona, és un sistema generalitzat de compravenda de negocis mitjançant el qual es fa intermediació entre empreses que es troben en procés de cessió, i persones emprenedores que puguin estar interessades a donar continuïtat a una activitat ja en funcionament. Es fa difusió de les particularitats de les empreses que estan disponibles, sense identificar-les, a través d'un portal web, i es disposa d'un consultor especialitzat per a l’elaboració del Pla de cessió, i per assessorar ambdues parts durant tot el procés de transmissió de l’empresa.

Reempresa ofereix un servei de Marketplace, físic i digital (www.reempresa.org) de trobada entre empresaris cedents i reemprenedors, així com un servei de consultoria i mediació integral en tot el procés de transmissió, des de la posada en contacte de les parts fins a la firma del contracte.

La Diputació de Barcelona desenvolupa el treball en xarxa amb els diferents ajuntaments de la província amb l’objectiu de treballar junts per consolidar el teixit empresarial existent i reforçar la seva competitivitat.

En l’actualitat, Martorell disposa d’un Punt d’Atenció del Centre de Reempresa de Catalunya dins l’espai del Molí Fariner de la regidoria de Promoció Econòmica de la ciutat, on ofereix des de 2015 assessoraments tant als empresaris que volen vendre la seva empresa  com als reemprenedors i reemprenedores disposats a donar-los continuïtat.

L’objectiu de la Reempresa, que fa extensible amb aquesta col•laboració, és impulsar i estructurar la transmissió d’empreses per tal de generar creixement econòmic, evitant així el tancament de negocis econòmicament viables i la destrucció d’ocupació al municipi.

Veure totes les notícies