donem impuls a l'emprenedor!

La jornada empresarial World Cafè, per l’impuls de la col·laboració, reuneix una cinquantena d'empresaris a Martorell

02/12/2019 13:13

Una cinquantena d’empresaris/es de Martorell van participar, divendres passat, en la Jornada “World Cafè: Impuls de la Col·laboració i Oportunitats Empresarials”  que es va celebrar a les instal·lacions del Centre de Promoció Econòmica Molí Fariner de l’Ajuntament de Martorell.

La trobada ha tingut com a objectiu fomentar la col·laboració empresarial entre les empreses del territori així com facilitar l’inici de la creació d’una associació empresarial a Martorell establint relacions de confiança entre les empreses per tal que puguin iniciar vies de col·laboració entre elles. Per aconseguir aquesta fita, es va organitzar una dinàmica de treball anomenada World Cafè que potencia el diàleg i l’intercanvi d’opinions.

El format d’aquesta jornada s’ha basat en la tècnica WorldCafé, una dinàmica d’innovació i col·laboració que fomenta l’intercanvi d’aportacions i la generació de consensos entre els assistents, així com la coneixença, generació de confiança i oportunitats entre ells. La metodologia del “World Cafè” és un mètode d’innovació similar a les converses que es creen en la taula d’un cafè, facilitant una xarxa informal de converses sobre temes d’interès, permetent treballar reptes complexos de forma col·laborativa. 

La Jornada va començar amb una benvinguda per part de la Regidora de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme, Rosa Cadenas, seguida d’una xerrada a càrrec de Jordi Puigdellívol, consultor de Sherpa enfocada a la col·laboració a tots els nivells.

Posteriorment la tècnica de teixit productiu de la Diputació de Barcelona, Montserrat Rico, va presentar el Pla de modernització dels PAE de la demarcació de Barcelona, la convocatòria que ajuda als ens locals a millorar-ne la qualitat finançant inversions d’alt impacte que permeten  transformar-los i, en conseqüència, augmentar la competitivitat de les empreses que s’hi ubiquen, fer-les créixer i crear nous llocs de treball.

Continuant la jornada, la tècnica d’empresa de l’Ajuntament de Ripollet, Cristina Torruella, va donar a conèixer la seva interessant experiència d’associacionisme empresarial al seu municipi i com van engegar la seva associació partint d’una jornada com aquesta.

Durant l’esmorzar networking, els assistents varen poder fer acció comercial entre ells i definir el seu projecte empresarial.
La dinàmica de treball «World Cafè» es va desenvolupar a la darrera part de la jornada i va consistir en converses entorn de 4 temes estratègics per Martorell. De manera que tots els participants varen passar per cadascuna de les taules de treball per conversar, plantejant reptes i necessitats del territori i aportant propostes de millora.

Concretament, els assistents a la jornada es van distribuir en quatre grans grups on van abordar aspectes tan diversos com la relació entre Ajuntament  i empresa; l’impuls de l’associació d’empreses de Martorell; la col·laboració empresarial i oportunitats; i la necessitat dels empresaris de conèixer més i millor les empreses que tenen al seu voltant fent networking.

Acabades les diferents rondes, els tècnics amfitrions de cada una de les taules van fer una breu exposició sobre les conclusions i idees principals que havien sorgit de forma col·laborativa i natural en cada una de les taules.

L’Alcalde de Martorell, el sr. Xavier Fonollosa Comas, va ser l’encarregat de cloure la jornada fent un petit resum de les conclusions generades per part de les empreses participants al llarg d’aquesta sessió de treball i destacant de nou la importancia d’impulsar la creació d’una associació empresarial a Martorell per la col·laboració i les sinergies del nostre teixit empresarial.

Des de la regidoria de Promoció Econòmica se seguirà treballant en aquest tema gràcies a les conclusions obtingudes de la jornada, per fer un pas més en l’impuls i suport de la creació d’una associació empresarial a Martorell i el seguiment de les necessitats del nostre teixit empresarial.

Enllaç relacionat

 

”Start.up innovation Sherpa”

Amb el suport:

Aquesta acció està subvencionada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i l'FSE en el marc dels "Programes de suport al desenvolupament local”

Veure totes les notícies