donem impuls a l'emprenedor!

L’Ajuntament de Martorell posa en marxa un nou pla d’ocupació “Treball i Formació 2019” amb la contractació de 17 persones aturades

17/12/2019 08:20

L'Ajuntament de Martorell a través del Centre de Promoció Econòmica Molí Fariner ha posat en marxa aquesta setmana un nou pla d’ocupació municipal amb la contractació de 17 persones aturades en el marc de la convocatòria per a l'any 2019 del Programa “Treball i Formació PANP”, “Treball i Formació PRGC” i “Treball i Formació DONA”

Els 17 usuaris del nou pla d’ocupació han realitzat aquest dilluns la formació en Riscos laborals a les instal·lacions del Centre de Promoció Econòmica, i han començat a treballar aquesta setmana com agents cívics/ques i ajudants/es de brigada. 13 ajudants/es de brigada durant 6 mesos, 2 ajudants/es de brigada durant 12 mesos i 2 agents cívics/ques també 12 mesos.

Aquest programa impulsat i finançat per la Generalitat de Catalunya a través del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i el Fons Social Europeu, i gestionat per l’Ajuntament de Martorell, s'adreça a a persones en situació d’atur amb una edat preferentment igual o superior a 45 anys que hagin esgotat, o no tinguin dret a cap prestació i/o subsidi per desocupació.per afavorir la inserció laboral i millorar la seva ocupabilitat.

Dins d’aquesta convocatòria s’han atorgat a l’Ajuntament de Martorell els següents projectes d’ocupació, agrupats en tres línies: Persones en situació d'atur de llarga durada no perceptors de prestació (PANP); persones beneficiàries de Renda Mínima d'Inserció (PRGC); i una línia exclusivament per a dones que han patit violència de gènere o són aturades de llarga durada i tenen més de 55 anys (DONA).

- Línia “Treball i Formació PANP”: dirigida a persones aturades de llarga durada no perceptores de prestació ni subsidi, preferentment més grans de 45 anys. En aquest cas, l’Ajuntament de Martorell ha contractat un total de 9 persones: 

7 ajudants de Brigada a jornada completa 37,5 hores setmanals durant 6 mesos del 16 de desembre de 2019 al 15 de juny de 2020.

?2 ajudants de Brigada a jornada completa 37,5 hores setmanals durant 12 mesos del 16 de desembre de 2019 al 15 de desembre de 2020.

- Línia “Treball i Formació PRGC”: dirigida a persones perceptores de la Renda Mínima d'Inserció. En aquesta línia, s'han contractat un total de 6 persones.

6 ajudants de Brigada a jornada completa 37,5 hores setmanals durant 6 mesos del 16 de desembre de 2019 al 15 de juny de 2020.

- Línia “Treball i Formació DONA”: dirigida a dones majors de 55 anys aturades de llarga durada o víctimes de violència de gènere. En aquest cas, l’Ajuntament de Martorell ha contractat a 2 dones com agents cíviques. 

2 agents cíviques a jornada completa 37,5 hores setmanals durant 12 mesos del 16 de desembre de 2019 al 15 de desembre de 2020.

Programa “Treball i Formació”· Servei Públic d’Ocupació de Catalunya

El programa “Treball i Formació” combina un contracte laboral i formació professionalitzadora (formació ocupacional vinculada a un certificat de professionalitat) que s'haurà de portar a terme dins el període contractual i els permetrà millorar la seva formació. A més de millorar les condicions per a l'ocupació de les persones contractades (que sumen formació i experiència), aquests ajuts permeten tirar endavant projectes i programes de diferents departaments municipals.

Amb aquestes contractacions, des del departament de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Martorell es continua fomentant la reinserció laboral de persones en situació d'atur i amb especials dificultats d'integració en el mercat laboral.

Veure totes les notícies