donem impuls a l'emprenedor!

El restaurant AQQUA de Martorell premiat com un dels 50 millors restaurants del Baix Llobregat en la guia de l’ Associació de Gastronomia i Turisme (AGT)

14/01/2020 14:18

Ahir dilluns 13 de gener, al Cèntric Espai Cultural del Prat de Llobregat, es va celebrar la gala presentació de la primera edició de la guia dels “50 millors restaurants del Baix Llobregat i l'Hospitalet”, organitzat per l'AGT (Associació de Gastronomia i Turisme). D'un total de 1.500 negocis del sector, es van seleccionar els 50 millors del Baix Llobregat i l'Hospitalet, gràcies a les deliberacions i tasts d’un jurat gastronòmic de primer nivell que els ha visitat durant tot l’any passat.

El restaurant AQQUA de Martorell, amb el Jordi Bartés a la seva gerència, ha estat un dels 50 millors restaurants seleccionats d’entre 1500 negocis del sector per formar part d’aquesta guia elaborada per l’Associació de Gastronomia i Turisme apostant per la restauració del producte de proximitat i el turisme sostenible. Gràcies a aquest reconeixement del restaurant Aqqua com un dels 50 millors de la comarca, Martorell té una bona representació i fa visible la gastronomia  i el producte local del municipi en aquesta guia.

La guia reuneix 50 restaurants que cultiven el gust pel plaer, la qualitat culinària i una proposta gastronòmica amb els productes de proximitat i els seus productors com a referència. El menjar és cultura, identitat i riquesa, i el projecte vol escapar de propostes elitistes i apostar per una cuina arrelada al territori i que sigui accessible a totes les butxaques. Enaltir la nostra comarca a través de la gastronomia és l’objectiu, en un projecte impulsat per l’Associació de Gastronomia i Turisme, reforçant la feina que porta realitzant aquests darrers deu anys aquesta entitat al Baix Llobregat i l’Hospitalet, reivindicant la comarca com un territori de referència gastronòmic al país.

Aquesta nova publicació és fruit de dos anys de treball, de recerques, de tastar llocs i preguntar, de contrastar, i finalment de la visita als restaurants de 10 persones de diferents àmbits (periodistes, bloggers, xefs, sommeliers,...) que han tastat les propostes gastronòmiques de 75 restaurants, d’entre els quals en surt una classificació amb els 50 millors.

L’ús del producte de proximitat i la capacitat de generar turisme de qualitat ha estat essencial en els criteris d’avaluació per part del jurat, a banda dels criteris habituals com són; els plats, carta, menú, emplatats, servei, local, celler, qualitat-preu, etc...

La gala presentació ha comptat amb la presència de representants de les diferents institucions, alcaldes i Teresa Jordà, consellera d'Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat de Catalunya, a més de xefs de màxim prestigi i gastrònoms periodistes i patrocinadors.

Durant l’acte, conduit per la periodista Xènia Roset, s’ha presentat la guia, donant a conèixer la classificació dels 50 millors restaurants del Baix Llobregat i l’Hospitalet, i s’ha fet entrega d’un reconeixement a tots els restaurants que surten a la guia.

L’ Associació de Gastronomia i Turisme es va fundar a finals de 2009 amb el propòsit de defensar el Parc Agrari del Baix Llobregat mitjançant el consum dels seus productes i la difusió de la coneixença dels seus espais.

Top 10


A continuació us presentem el rànquing dels 10 primers restaurants seleccionats dels 50 millors de la guia.

1. Marimorena, de Sant Boi

2. Major 36, de Gavà

3. Sucapà, de l'Hospitalet

4. Onanuit, el Prat

5. Ermita de Bruguers, Gavà

6. Arrels, Begues

7. Àpat, Molins

8. El Racó, St Climent

9. Plats, Cornellà

10. Terrum, l'Hospitalet

El restaurant Aqqua de Martorell (c/Gelida 53) obté el número 45 del rànquing de la guia d’entre els 50 millors restaurants premiats de la comarca, seguit del restaurant El Palau Vell de Sant Andreu de la Barca en la posició número 48.

Aqqua Restaurant


El Restaurant Aqqua, amb el Jordi Bartés al capdavant, és un referent de la cuina catalana i mediterrànea contemporània. En els fogons d’Aqqua trobem producte local que combina la tradició amb les noves maneres de fer i que té com a senyal d´identitat el respecte pel producte i l´equilibri just entre tradició i actualitat. Una cuina catalana fresca, saborosa i saludable, plena de tradició i herència gastronòmica familiar martorellenca adquirida durant anys de l’Hotel Restaurant Manel. El projecte, segons defineix perfectament la guia, “s’ha adaptat perfectament als tres públics objectius; els usuaris, els veïns i els que venen d’arreu de les contrades per fruir d’una cuina mediterrànea  tranquil·la, gens excèntrica i molt honesta.

Enllaços relacionats


restaurant Aqqua

www.agtbaix.cat

 

Amb el suport:

Aquesta acció està subvencionada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i l'FSE en el marc dels "Programes de suport al desenvolupament local”

Veure totes les notícies