donem impuls a l'emprenedor!

El barber Adrián Mijancos, bicampió al 6è Golden Chair International Battle

04/02/2020 08:49

Adrián Mijancos Melgar, propietari de la Barberia Adrian’s Barber de Martorell (c/ Verge del Carme, 14) ha estat bicampió del 6è Golden Chair International Battle. És la cita dedicada al món de la barberia més important de l’estat, que va tenir lloc el 26 de gener a la megataverna Ovella Negra de Poblenou (Barcelona).

Mijancos va fer-se amb el ‘Silló d’Or’ en aconseguir la primera plaça en dues categories del certamen. El jove va guanyar en la categoria estudiant/aprenent amb un tall esvaït, ashaver amb pompadour per sobre i desfilat a tisora pel mig en 40 minuts. També es va fer amb el primer lloc de la categoria fast fade, que exigia un tall complert en només 15 minuts.

El barber martorellenc porta menys de dos anys en aquesta professió i és autodidacta, tot i que vol formar-se en aquesta branca. “Em vaig iniciar a casa meva, tallant el cabell a familiars i amics. Sempre m’ha agradat i vaig voler provar sort. Finalment, vaig decidir emprendre el meu propi negoci i presentar-me a concursos nacionals i internacionals”, explica. A més del 6è Golden Chair International Battle, ha guanyat el Nacional Fast Spain l’any 2019 i el certamen de joves promeses True Gents Battle el 2018.

Al 6è Golden Chair International Battle van competir 120 participants dividits en sis categories: estudiant/aprenent; retrat; fast fade; disseny freestyle; tall barba, i pinta i tisora. La jornada va comptar amb formacions d’alt nivell, xerrades, presentacions d’últimes tendències en barberia i perruqueria masculina.

El jurat encarregat d’atorgar els premis (diners en metàl·lic i regals per als guanyadors) va estar format per Byrd Mena, Ivan Ferdinand, Karel Cavalier, Thaddeus Jayaseelan, Victoria ‘Vice’ Thompson, Ian ‘Champ’ Hoyos i Javier Gomar.

Els assistents també van poder gaudir d’estands d’exposició i venda, menjar i música en directe a càrrec de DJ The Whooligan i el cantant Marcelino Damion, semifinalista del programa de televisió La Voz i també barber. Una altra de les novetats va ser la zona de quiromasatge i podologia per a la cura de la salut dels barbers, que passen tantes hores dempeus als salons.

La Barber Battle Golden Chair és una creació de l’estadounidenc André Greer Charles, inspirada en les barber battles que s’originaven en les fires de perruqueria per a afroamericans d’Estats Units. L’objectiu de la competició és crear una plataforma per donar oportunitats als barbers i impulsar la barberia urbana entre el públic general. Una jornada dedicada a mostrar les habilitats dels millors professionals, estudiants i aprenents del sector.

Veure totes les notícies