donem impuls a l'emprenedor!

Prop de cent empreses i emprenedors/res participen en el Networking realitzat a Abrera en el marc del programa “Fem Xarxa, Fem Empresa”

17/02/2020 08:20

El Centre Polivalent del Rebato d’Abrera va acollir el passat divendres la sessió de Networking ‘Vols potenciar el teu negoci?’ destinada a empreses, comerços i emprenedors/res de la comarca. Gairebé cent empreses i emprenedors/ores han llançat un missatge d’unitat i han compartit informació.

Els vuit ajuntaments de la zona nord del Baix Llobregat conformen el programa "Fem Xarxa, Fem Empresa", Abrera, Castellví de Rosanes, Collbató, Esparreguera, Martorell, Olesa de Montserrat, Sant Andreu de la Barca i Sant Esteve Sesrovires. El projecte es desenvolupa des dels departaments de Promoció Econòmica dels diferents ajuntaments que conformen la zona nord del Baix Llobregat i està finançat pel Fons Social Europeu, la Diputació de Barcelona i tots els ajuntaments implicats.

El Networking ha comptat amb l'assistència del alcalde, Jesús Naharro, l’alcalde d’Esparreguera, Eduard Rivas, l’alcalde Castellví de Rosanes, Adrià Camino, la regidora de Promoció Econòmica d’Abrera, Guadalupe Marcos, la regidora de Serveis Econòmics d’Abrera, Maite Novell, el regidor d’Obres d'Abrera, Albert Roca, la regidora de Promoció Econòmica d’Esparreguera, Ma del Carmen Sáez, la regidora de Promoció Econòmica de Collbató, Lourdes Vilalta, la regidora de Promoció Econòmica de Sant Esteve Sesrovires, Elisenda Barberà, la regidora d’Economia i Hisenda d’Olesa de Montserrat, Lourdes Vallès, el regidor de Promoció Econòmica de Castellví, José Cara, el regidor de Promoció Econòmica de Sant Andreu, Juan Pérez, i tècnics i tècniques municipals dels diferents Ajuntaments. També ha assistit al Networking Antonio Álvarez, de l'Àrea de Servei a les empreses de la Generalitat.

L’Alcalde, Jesús Naharro, ha manifestat que “Abrera ha donat la benvinguda als representants de les empreses de vuit municipis. Ha estat una jornada molt interessant i profitosa. Des del Departament de Promoció Econòmica han fet una tasca immillorable per tal que avui poguéssim trobar aquest espai de treball, de dinamisme i de transversalitat. Des de l’Ajuntament el que fem és potenciar-lo, donar-lo a conèixer i oferir els nostres espais per consolidar un ecosistema d’empreses, d’empresaris que donin una consistència i un benestar al nostre territori”.

La regidora de Promoció Econòmica, Guadalupe Marcos, ha volgut agrair "la tasca que fan els treballadors i treballadores de Promoció Econòmica dels vuit ajuntaments del Baix Llobregat Nord i, especialment el d’Abrera, per tota la feina feta. Penso que aquestes trobades són molt interessants perquè les empreses poden connectar entre elles i ha de ser un profit per a totes”.

Naharro ha donat la benvinguda a l’acte, que ha començat a l'Auditori del Centre Polivalent a les 9 h amb dues conferències: ‘Iniciant la internacionalització i exportació a l’empresa’, a càrrec de la consultora Meritxell Junyent, i ‘Experiència d’emprenedoria a l’àmbit de l’assessoria sobre la Identitat digital corporativa’, realitzada per la consultora Ivette García.

Junyet ha destacat que el missatge és “goseu a fer-ho, atreviu-vos, sigueu poc respectuosos amb el tema. Endavant, tot és possible, hi ha un mercat immens i infinit al nostre voltant”, mentre que Garcia ha valorat la celebració del Networking com una "idea excel•lent, és la sisena vegada que es fa i és quelcom que s'ha de seguir fent, com més millor. Haurien de participar més empreses. Aquestes no són conscients que han de deixar la feina del dia a dia per fer contactes i participar en jornades com aquesta".

Després d'una petita pausa per fer un cafè i esmorzar, la sessió ha continuat a la primera planta del Centre Polivalent amb el Networking empresarial 'Potenciant el Baix Llobregat Nord'. Xavier Tovar, de la consultora Societat i Empresa, ha dirigit diferents dinàmiques i jocs per treballar amb els i les participants l’enfortiment col•lectiu des del coneixement i projecció empresarial. Tovar ha explicat que el Networking "ha anat molt bé, hi ha hagut molta participació de les empreses del territori, amb moltes sinergies. Ha estat molt positiva tant per les empreses com per la implicació dels Ajuntaments. L'administració pot aportar molt valor i les empreses amb més suport poden créixer i tot el territori se'n beneficia".

Seguidament, el consultor Marc Fernández ha presentat la conferència ‘Design thinking; donant resposta a necessitats reals dels clients’. Fernández ha assenyalat que "poder congregar tanta gent en un únic lloc, en un sol dia, ho trobo genial, un èxit bestial. El Networking és imprescindible. Moltes vegades estem tancats en el nostre món i el fet de poder obrir-te i conèixer més gent et pot generar oportunitats. És molt important perquè vincula el territori i fa xarxa"

Els i les assistents han pogut continuar intercanviant impressions amb un petit refrigeri. Les valoracions dels i les participants han estat molt positives:

"Excel•lent. Tot allò que promogui la suma de sinergies i el creixement del teixit de la comarca és un actiu molt positiu pel territori i el país"
"Una experiència molt positiva. Hem estat en contacte amb gent de sectors molt diferents. Entre tots ens hem enriquit en algun aspecte. Molt positiu".

"Molt positiva. Les dinàmiques per conèixer empreses, emprenedors... Hem tingut temps de conèixer-ns i veure si realment hi havia punts de connexió més enllà del territori per crear negoci. A més l'espai, l'organització estava força bé".

El programa ‘Fem Xarxa, Fem Empresa’ va començar l’any 2014 amb la idea de donar resposta conjunta a les empreses i emprenedors dels vuit ajuntaments de la zona nord del Baix Llobregat: Abrera, Castellví de Rosanes, Collbató, Esparreguera, Martorell, Olesa de Montserrat, Sant Andreu de la Barca i Sant Esteve Sesrovires. També participa en el programa la Diputació de Barcelona i el Fons Social Europeu. El programa organitza també al llarg de l’any un concurs empresarial i ofereix assessorament gratuït a empreses i emprenedors sobre tots els aspectes del món empresarial.

Enllaç relacionat

Ajuntament Abrera

Amb el suport:

Aquesta acció està subvencionada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i l'FSE en el marc dels "Programes de suport al desenvolupament local”

Veure totes les notícies