donem impuls a l'emprenedor!

Paradistes de Les Bòbiles aconsellen comprar setmanalment i fer comandes al mercat o a domicili

31/03/2020 10:14

Paradistes del Mercat Municipal Les Bòbiles fan recomanacions als clients a l’hora d’adquirir els productes alimentaris, com ara fer la compra per diversos dies i encarregar-la prèviament. Els establiments disposen de servei de comanda per telèfon o WhatsApp per evitar cues, i en alguns casos inclouen el repartiment a domicili. Alhora, els propietaris extremen precaucions i mesures de seguretat i d’higiene als seus punts de venda.

Les Bòbiles té 17 parades en funcionament: 3 d’aviram; 3 xarcuteries; 2 de fruita i verdura; 2 carnisseries; 2 d’olives, bacallà i conserves; 2 forns de pa; 1 de menjar preparat i 2 peixateries, mentre que l’actual confinament ha obligat a tancar la cafeteria, la perruqueria i la botiga de roba i complements. L’horari d’obertura de l’equipament és, des del passat dimecres, exclusivament als matins (08.00 a 14.00h), de dilluns a dissabte.

Anar a comprar requereix d’una màxima precaució i responsabilitat de tothom. Per això, alguns comerciants fan recomanacions i expliquen com han extremat la seguretat. Eva Gallego, presidenta dels paradistes i propietària de Ca l’Eva -pollastres i aviram- aconsella “no sortir a comprar cada dia, sinó setmanalment. Quanta menys gent circuli pel carrer, millor. Es poden fer les comandes per telèfon o WhatsApp i quan estan preparades, avisem i es passen a recollir sense esperes”. Alguns establiments, a més, “les porten a casa. Així, ens adaptem a les necessitats de la gent”.

Amb l’entrada de l’estat d’alerta s’han extremat les mesures de seguretat i d’higiene. Gallego diu que “encara hi ha clients que no respecten el metre i mig de separació, per manca de costum”, i els hi fan veure. A les parades, segueixen estrictes mesures d’higiene: “Disposem de gel hidroalcohòlic per als clients, els venedors seguim portant guants, hem afegit mascaretes i, fins i tot, en el meu cas, he folrat els datàfons amb paper film”.

David Serrano, propietari de Fruites i Verdures Serrano, recomana als clients “que es rentin sovint les mans i, si pot ser, que vinguin amb mascareta”. Aconsella “fer carregades grosses de menjar per no haver de sortir cada 2 o 3 dies”, i ofereix “pacs de supervivència de 10, 20 o 30 euros en fruita i verdura per a que la gent només hagi de venir a carregar, i simplificar les comandes”.

El volum de vendes, dispar segons el producte


Gallego exposa que, pel que fa als pollastres i aviram “no ens podem queixar, seguim venent, però d’una manera una mica diferent. No tenim temps a preparar productes més elaborats com abans perquè no arribes a tot, però es va venent quasi tot el gènere”.

Serrano afirma que “pel que fa a les fruites i verdures, seguim treballant igual”. Cas ben diferent de l’altre establiment que regenta al Mercat, de menjars preparats: “Aquí sí que ha baixat moltíssim la feina, perquè la gent ara té molt de temps per fer-se el menjar a casa i estar a la cuina. A més, en tractar-se d’un producte elaborat, interpreten que hi ha més risc que pugui estar contaminat, tot i que prenem totes les mesures”.

Al sector del peix l’afecten més en vendes. “Tinc una parada de mirar i triar, que és com la gent s’anima a comprar i a encarregar. Hi tinc productes de primera necessitat, però que la gent no els considera així. I els productes que ho poden ser, com ara el bacallà, no tothom el sap cuinar i no s’atreveixen a comprar-lo”, explica la María Dolores Pérez, de la Pesca Salada Loli, qui sí que ha notat una davallada de les vendes.

Enllaços amb la informació dels comerços


El llistat de botigues que ofereixen el servei de comandes a recollir o bé a domicili s’actualitza periòdicament, i es pot consultar al web i xarxes socials del Molí Empresa i de l’Ajuntament. També es pot comprar online a algunes botigues d’alimentació al marketplace APROP Martorell amb entregues a domicili.

Veure totes les notícies