donem impuls a l'emprenedor!

Sessions informatives d'emprenedoria online

12/05/2020 09:17

Tens una idea? Vols iniciar el teu negoci? Degut al estat d'alarma de la COVID-19 el Molí Empresa ofereix les seves sessions informatives adreçades a persones emprenedores de manera online a través de la plataforma Jitsi.org (SessióEmprenedoriaMolí)

El Centre de Promoció Econòmica no atura la seva activitat i progresivament va reorientant els seus programes i serveis davant aquesta nova situació de la Covid-19.

El proper 20 de maig 2020 a les 10.00h s'ha programat la primera sessió informativa adreçada a persones emprenedores que habitualment es realitza de manera presencial cada 15 dies al Molí Empresa. En aquesta ocasió s'ha replantejat aquest servei d'acollida als emprenedors/res per seguir donant suport, reorientació i servei a les persones que volen reemprendre durant aquesta situació sense parar l'activitat.

La sessió es realitzarà de manera telemàtica a través de la plataforma Jitsi.org, on s'ha habilitat una sala anomenada "SessióEmprenedoriaMolí" que és on els emprenedors/res hauran d'entrar per participar en la sessió el dia i a l'hora indicada. Els interessats en participar han d'omplir previament el formulari d'inscripció a aquesta jornada a través del següent enllaç INSCRIPCIÓ SESSIÓ INFORMATIVA EMPRENEDORIA.

La sessió és a càrrec de l'Ana Millán, tècnica d'empresa i emprenedoria i responsable del viver d'empreses Molí Empresa del Centre de Promció Econòmica Molí Fariner. En aquestes sessions s’explica quins serveis ofereix Molí Empresa a nivell d’informació i assessorament i també a nivell d’infraestructures (Viver d’Empreses Molí Empresa); també s’exposa què és, per a què serveix i a quines preguntes respon el pla de negoci, els tràmits més habituals per crear l’empresa i les formes jurídiques que una empresa pot adoptar per formalitzar la seva creació.

Durant la sessió també es tracten les opcions de finançament disponibles, com la capitalització de l’atur, préstecs amb avals però amb condicions preferencials, microcrèdits sense avals i les ajudes i subvencions més habituals que es poden demanar per la creació d’una empresa, depenent de la forma jurídica que s’adopti. També s'informa de les darreres novetats generades davant aquesta situació de la COVID19 i de diferents opcions disponibles per reemprendre com el programa Reempresa.

Aquestes sessions han de servir perquè les persones emprenedores sàpiguen com se les pot ajudar des Centre de Promoció Econòmica, i que tinguin una primera visió dels passos que han de seguir per tirar endavant el seu projecte empresarial, quin ordre tenen aquests passos, si hi ha algun cost associat a algun d’aquests i quins recursos públics estan a la seva disposició. La durada de les sessions és de 1 hora aproximada i es fa en grups reduïts.

A partir d’aquí, una vegada ja es disposa d’aquesta primera informació, s’ofereix també la possibilitat de concretar un assessorament personalitzat posterior per a l’acompanyament en l’elaboració del pla d’empresa i la seva revisió, per concretar la forma jurídica o repassar els tràmits i registres a seguir, normatives, aspectes laborals, marques i patents, asessoraments TIC,  o qualsevol altre tema relacionat amb la creació de l’empresa. També s’ofereix la participació en diferents formacions adreçades a aquestes persones emprenedores.

 

Enllaç relacionat

INSCRIPCIÓ SESSIÓ INFORMATIVA EMPRENEDORIA.

Tens una idea?

 

Veure totes les notícies