donem impuls a l'emprenedor!

Accés extraordinari prestació desocupació del col·lectiu artístic NO afectats per un ERTE

14/05/2020 11:36

Aprovades mesures de suport al sector cultural per a fer front a l'impacte econòmic i social del COVID-2019. Prestació extraordinaria per membres del col·lectiu artístic, adscrits al règim general de la Seguretat Social com a artistes, en inactivitat per la crisi del COVID19, podran accedir a la prestació si tenen cobert el període mínim de cotització.

Entre els sectors econòmics especialment afectats per la crisi de la COVID - 19 i les seves conseqüències, es troba el de la cultura.

Per a fer front a aquesta situació, s'han establert en el Reial decret llei 17/2020, de 5 de maig, pel qual s'aproven mesures de suport al sector cultural i de caràcter tributari per a fer front a l'impacte econòmic i social del COVID-2019., noves mesures que complementen i adapten les ja existents amb caràcter general, a les singularitats d'aquest sector.

En l'article 2 del citat Reial decret - llei, es dicten les normes d'accés extraordinari a la prestació per desocupació dels artistes en espectacles públics que no es trobin afectats per procediments de suspensió de contractes i reducció de jornada regulades pel Reial decret llei 8/2020 de 17 de març, de mesures urgents extraordinàries per a fer front a l'impacte econòmic i social de la COVID-19.

Amb caràcter excepcional i transitori per a l'exercici 2020, durant els períodes d'inactivitat a què es refereix l'article 249 ter del text refós de la Llei General de la Seguretat Social, aprovat pel Reial decret legislatiu 8/2015, de 30 d'octubre, l'acció protectora allí regulada comprendrà les prestacions econòmiques per desocupació, a més de la prestació per naixement i cura de menor, jubilació, incapacitat permanent i mort i supervivència derivades de contingències comunes.

Més info

SEPE

Real Decreto-ley 17/2020, de 5 de mayo

Veure totes les notícies