donem impuls a l'emprenedor!

L’Ajuntament treballa en un Pla de Reactivació Econòmica per minimitzar l’impacte de l’epidèmia

18/05/2020 07:57

L’Ajuntament de Martorell treballa per presentar un Pla de Reactivació Econòmica per minimitzar l’impacte que pot tenir l’epidèmia entre les famílies, les empreses i els autònoms de Martorell, un document que agruparà totes les mesures econòmiques i socials que calguin per tirar endavant el poble quan acabi l’episodi d’emergència.

Les mesures d’aquest pla contemplaran la suspensió d’alguns impostos municipals i se sumaran a la decisió extraordinària que l’Ajuntament va adoptar a l’inici de l’epidèmia de no cobrar impostos ni taxes ni quotes dels serveis del Patronat Municipal de Serveis d’Atenció a les Persones (PMSAPM) mentre duri l’estat d’alarma. El pagament d’aquests impostos es posposarà i s’efectuarà quan finalitzi l’estat d’alarma.

A més, l’Ajuntament permetrà l’ampliació de les terrasses, sempre que el titular ho sol·liciti, i que es reservi el pas dels vianants. En aquest sentit, s’eximirà la taxa que grava les terrasses i no es cobrarà la taxa d’ús de la via pública. Aquesta exempció s’aplicarà des del 14 de març, quan es va decretar l’estat d’alarma, fins el 31 de desembre. Aquestes mesures s’aplicaran ja entrats en la fase 1, quan les terrasses de bars i restaurants puguin obrir amb un 50% del seu aforament.

“L’ampliació de terrasses es farà de manera ordenada, estudiant cas per cas, i mirant de mantenir en tot moment l’equilibri entre el descans dels veïns i l’ús de les terrasses. Igualment, s’hauran de garantir totes les mesures de seguretat i higiene fixades tant per als propietaris com per als clients, per evitar contagis. Amb aquestes mesures volem afavorir que els negocis de restauració, igual que ja està fent el comerç, puguin reprendre l’activitat progressivament després de dos mesos aturats”, ha puntualitzat l’alcalde Xavier Fonollosa.

Ajuntament de Martorell

Veure totes les notícies