donem impuls a l'emprenedor!

[FASE REPRESA] Martorell i tot Catalunya avancen cap a la nova normalitat

19/06/2020 08:05

La nova normalitat començarà a Martorell i a tot Catalunya aquest divendres. Així ho ha decretat el president de la Generalitat, Quim Torra. Les regions sanitàries de Barcelona i Lleida només han estat unes hores en la fase 3. La voluntat és simplificar les normes, mantenint la distància, la higiene i l’ús de mascaretes, i preparar-se per si es produeix algun rebrot de coronavirus.

La fase de represa o nova normalitat s’iniciarà a Catalunya abans que decaigui l’estat d’alarma aquest diumenge, 21 de juny. No hi haurà cap restricció de mobilitat dins del territori català. Quan s’acabi l’estat d’alarma, el 21 de juny, també es permetrà la lliure circulació entre comunitats autònomes.

Es podran fer trobades preferentment entre persones que mantenen contacte proper, sempre que no se superin els aforaments i no es generin aglomeracions. També està permesa la pràctica esportiva no professional i s’obriran els parcs infantils amb mascareta i distància.

La distància de seguretat mínima és d’un metre i mig entre persones. Serà especialment exigible tant en l’àmbit laboral com entre individus que no mantenen contacte proper molt habitual. En cas que no sigui possible mantenir la distància és obligatori l’ús de mascareta.

Les mascaretes seguiran sent obligatòries per a persones de sis anys en endavant en espais tancats i quan no es pugui mantenir la distància de seguretat d’un metre i mig. És obligatòria també en tots els mitjans de transport de viatgers.

La supressió del percentatge d’aforaments a establiments i locals no es farà efectiva fins al 25 de juny. Fins aleshores, tots els establiments i locals oberts al públic independentment de la finalitat o servei que prestin hauran de mantenir un aforament màxim del 50 % a l’interior. En espais a l’aire lliure s’eleva al 75%.

 

Ajuntament de Martorell

Veure totes les notícies