donem impuls a l'emprenedor!

Llibreries i floristeries locals aporten part de l’essència de Sant Jordi en ple juliol

24/07/2020 10:19

Tres mesos després d’una diada de Sant Jordi en ple confinament, Martorell i tot Catalunya ha viscut una reedició de la festa més important de la cultura al país, ara en ple juliol. Algunes llibreries i floristeries de la nostra localitat han ofert els dos elements que tant la caracteritzen, els llibres i les roses.

La majoria de les llibreries i les floristeries han obert les portes i han fet les seves ofertes a la clientel·la a l’interior dels establiments, tot i que en algun cas puntual, n’hi ha hagut que han optat per treure la parada a l’exterior. Dues autores locals han signat llibres: Rosa Grau ho ha fet amb les seves creacions ‘Tinc un bony al pit’ i ‘Del carrer estant’ a la Llibreria Miró durant el matí, i Llum Saumell a la Llibreria Alfambra a la tarda, amb ‘Este es el libro de la portada verde’.

La Llibreria Còsmic ha estès les darreres novetats literàries i títols de sempre en una parada just al davant del mateix establiment. La seva propietària, la Mònica Drets, destacava que l’han instal·lada “per donar a conèixer a Martorell que estem aquí per atendre els nostres clients”. Reconeixia que “les vendes no estan funcionant com en les diades de Sant Jordi d’anys anteriors, però ha anat passant gent”.

Pel que fa a la situació dels darrers mesos a causa de la pandèmia, la Mònica afegia que “com a comerç, l’hem superada gràcies en ser un petit negoci i gràcies al poble, que ha col·laborat molt venint a comprar al petit comerç. Això ens ha permès anar aguantant”.

Pel que fa a les floristeries, l’atemporalitat de trobar roses en ple juliol s’ha compensat amb les flors liofilitzades, “que tenen una duració mínima de fins a sis anys, i són una bona alternativa per a tota aquella gent que té problemes per a que les roses naturals li aguantin uns dies en ple estiu”, diu Maria Àngels Faneca, propietària de la floristeria Arrels.

Faneca ha destacat que, pel que fa a les vendes, “s’estan complint les previsions d’un 20% respecte l’habitual que ens havia marcat el Gremi de Floristes, tot i que esperem a última hora de la tarda, quan hi hagi gent que torni de treballar, per veure si va una mica millor”.

El Gremi de Llibreters de Catalunya va proposar de celebrar, de manera excepcional, aquesta feta el 23 de juliol com a alternativa a l’habitual 23 d’abril, en coincidir enguany amb l’estat d’alarma i el confinament domiciliari.

 

Ajuntament de Martorell

Veure totes les notícies