donem impuls a l'emprenedor!

L’Ajuntament de Martorell impulsa SOS Mentoring, un programa de voluntariat per ajudar les petites empreses a fer front a la crisi de la Covid-19

07/08/2020 09:39

L’Ajuntament de Martorell a través del Centre de Promoció Econòmica Molí Fariner s’ha sumat a SOS Mentoring, una iniciativa de la Fundació Autoocupació que compta amb el suport de la Diputació de Barcelona i amb més de 400 mentors voluntaris.

El nostre país s’enfronta a una situació alarmant, derivada de l’emergència sanitària de la COVID-19 i caracteritzada per la paralització de l’activitat econòmica, pel canvi constant, per una gran incertesa i per un excés d’informació difícil d’assimilar. Aquesta situació dificulta extraordinàriament la presa de decisions, especialment al col•lectiu d’emprenedors/es, treballadors/es autònoms/es i microempreses, que no compten amb els recursos de les grans corporacions per a fer-hi front.

SOS Mentoring és un programa de voluntariat en què persones, empresàries i directives amb experiència, ajuden el col•lectiu d’emprenedors, d’autònoms i les microempreses a prendre les decisions necessàries per a fer front a aquesta nova crisi, contenint el seu impacte i projectant la continuïtat de les seves activitats professionals i empresarials, tot mantenint l’ocupació.

Els mentors i les mentores del programa són persones empresàries, professionals i directives, que ja han superat més d’una crisi, i que assumeixen el compromís de compartir el seu temps i la seva experiència per ajudar a salvar empreses i llocs de treball, sense esperar res a canvi.

Segons Yolanda Tarango, mentora d’Autoocupació guardonada l’any passat com a segona millor mentora del món per Youth Business International, “són temps per mostrar solidaritat, acompanyant les persones a donar continuïtat a les seves empreses i llocs de treball i ajudant-les a reflexionar sobre com aprofitar les noves oportunitats que vindran”.

SOS MENTORING: Voluntaris que salven empreses!

SOS Mentoring és un procés d’acompanyament personalitzat en què els/les mentors/es voluntaris/àries comparteixen el seu temps i la seva experiència amb els/les beneficiaris/àries del programa, ajudant-los a diagnosticar bé la situació dels seus negocis i a elaborar i implementar un pla d’acció per a fer front a la crisi derivada de la Covid-19.

El mentoring es canalitza mitjançant reunions online, amb una freqüència setmanal o quinzenal i durant un període d’entre 1 i 3 mesos, sempre en funció de les necessitats de les persones beneficiàries i atenent a la disponibilitat de les persones voluntàries. El caràcter voluntari dels mentors permet la gratuïtat del servei per als usuaris i les usuàries i la seva escalabilitat.

Autoocupació es compromet a salvar 1.000 empreses i 5.000 llocs de treball durant els pròxims mesos amb el suport de 500 persones mentores voluntàries, estalviant més de 100M€ a les administracions públiques.

L’Ajuntament de Martorell col·labora amb la Fundació Autoocupació i la Diputació de Barcelona en la implementació de SOS Mentoring, fomentant la participació de les empreses del territori, demostrant una vegada més el seu compromís amb el suport al teixit productiu local i el manteniment de l’ocupació.

Inscripció SOS MENTORING

Les persones interessades en participar en el programa com a beneficiàries o com a mentores voluntàries poden escriure un correu electrònic a amillan@martorell.cat / rmoya@martorell.cat  / trucar al 93 775 31 01 o realitzar la inscripció a través del següent formulari INSCRIPCIÓ SOS MENTORING

 

Enllaços relacionats

http://www.moliempresa.cat/article/115/SOS-Mentoring.ca.html

http://www.autoocupacio.org/serveis/mentoring/

 

Veure totes les notícies