donem impuls a l'emprenedor!

Nova edició de la preacceleradora d’automoció “ACCELERA MARTORELL; Reptes de la Indústria 4.0 en l’Automoció”

13/08/2020 14:04

L’Ajuntament de Martorell a través del Centre de Promoció Econòmica Molí Fariner i en col•laboració amb el Clúster de la Indústria de l'Automoció de Catalunya (CIAC) i la Universitat de Lleida impulsen per segona vegada el programa PRIMER de Preacceleració per coordinar projectes emprenedors territorials d’alta especialització en el sector de l’automoció amb la preacceleradora “ACCELERA MARTORELL: Reptes de la Indústria 4.0 en l’Automoció”.

Aquesta iniciativa de coordinar projectes emprenedors territorials d’alta especialització promoguda pel Programa Catalunya Emprèn de la Generalitat de Catalunya s’emmarca en el programa PRIMER de Preacceleració que vol estimular una emprenedoria d’empreses que des del primer moment volen créixer basant-se en la innovació i la tecnologia.

“ACCELERA MARTORELL: Reptes de la Indústria 4.0 en l’Automoció”, es tracta d’un programa formatiu especialitzat totalment subvencionat que en aquesta segona edició consta de 100 hores de formació (70 hores formació tecnològica especialitzada i 30 hores formació empresarial), i 80 hores de tutories amb mentors. 
El programa s’adreça a 15 participants amb els següents perfils: Titulats en Cicles Formatius de Grau Superior electromecànica de vehicles, Titulats o estudiants de Graus Universitaris d’enginyeria o professionals d’empreses i emprenedors/res interessats en el sector de l’automoció.

Enguany "ACCELERA MARTORELL" presenta algunes novetats respecte a l'anterior edició adaptades a la situació actual en la qual ens trobem a causa de la crisi de la COVID-19, enguany les sessions formatives es realitzarà en modalitat Online, facilitant als seus participants el seguiment del curs de manera virtual.

Una altra de les novetats d'aquesta edició és, que gràcies a la col•laboració amb la Universitat de Lleida, els participants en realitzar aquesta formació especialitzada rebran la titulació de curs d'expertesa universitària homologat amb 15 crèdits.

Els 15 participants durant el transcurs d’aquesta segona edició del programa rebran formació especialitzada dins el sector de l’automoció a través de nous reptes:

  • Lean Manufacturing
  • DIgitalització en l’emtorn industrial
  • Robotització de processos
  • IOT, recollida de dades
  • Big Data
  • Realitat Augmentada i Virtual

Els participants desenvoluparan la solució a un dels reptes seleccionats amb l’objectiu d’adquirir habilitats i coneixements necessaris per posar en marxa aquestes iniciatives empresarials. Complementant aquesta formació tecnològica (70 h) els participants realitzaran un mòdul d’emprenedoria de 30 h, per adquirir també competències en gestió empresarial.

El millor projecte desenvolupat durant el curs rebrà un premi econòmic i els projectes constituïts gaudiran d’un any d’allotjament gratuït al coworking Molí Empresa.

17 participants en la 1ª  edició ACCELERA MARTORELL

En la primera edició del programa van participar 17 alumnes seleccionats que van rebre la formació especialitzada gratuïta i subvencionada de 150 hores (105 hores de formació tecnològica especialitzada i 45 hores de formació empresarial) a càrrec de professionals del sector, i 100 hores de tutories amb mentors especialitzats.

L’alumne Fernando Ferrer  va ser el guanyador del premi a la millor idea emprenedora d’automoció del programa ‘Accelera Martorell’ que es va lliurar a l’acte de cloenda del programa al desembre del 2018.
El repte de l’emprenedor Fernando Ferrer de l’empresa F2R Automation consistia en substituir l’actual test monsònic, que les grans empreses d’automoció realitzen per detectar fissures a les carrosseries dels vehicles, per un sistema d’ultrasons que, segons ha explicat, automatitzaria el procés, abaratiria costos i n’augmentaria la fiabilitat.
La resta de projectes presentats i que es van treballar durant tota la formació van ser  ‘Optimització i connectivitat tecnològica/digital de processos industrials’ de Francesc Barberà; ‘SEAT Eco Elèctric Autocharger’ d’Isidro Ferrer; ‘Indústria 4.0 en empreses auxiliars d’automoció’ de Javier Ramón, i ‘Robmatec. Automatització amb robots col•laboratius’ de José Antonio Martínez, Irene Barón i Cristina Molina.

Inici i Inscripcions

L’inici del programa està previst al mes d’octubre de 2020 i durarà fins al mes de febrer de 2021, encara estan per determinar els dies i les hores de formació.
Les persones interessades en participar en aquesta nova edició del programa “MARTORELL ACCELERA” que disposin del perfil sol·licitat ja poden realitzar la seva inscripció a través del formulari d’inscripció de la web http://acceleramartorell.cat/signup/


Enllaços relacionats


http://acceleramartorell.cat
Inscripció
www.moliempresa.cat
www.ciac.cat

Veure totes les notícies