donem impuls a l'emprenedor!

Nova edició del projecte Singulars 2020 per a la inserció laboral de joves. Si ets jove, SINGULARS t’interessa!

18/09/2020 09:05

L’Ajuntament de Martorell, a través de la regidoria de Promoció Econòmica i en col·laboració amb el Consell Comarcal del Baix Llobregat, està engegant novament el projecte Singulars 2020, un programa d’ocupació dirigit a persones joves, d’entre 16 i 29 anys, de tots els nivells formatius, no ocupades i no integrades en els sistemes d'educació o formació.

El projecte Singulars “Jove, tu decideixes”, s’emmarca dins de la convocatòria de Projectes singulars del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, i el seu objectiu és oferir formació professional i orientació per aconseguir incrementar les seves possibilitats d’accés al món laboral d’aquests joves.

Singulars 2020 vol aconseguir la inserció laboral i la reinserció acadèmica dels seus participants. Per aconseguir-ho, es reforça la millora de la qualificació a través de les competències professionals de les persones joves i el nivell d'ocupabilitat amb diverses accions d'orientació i inserció laboral, formació i un acompanyament i tutorització individuals al llarg de tot el programa.

El programa, amb una durada de 12 mesos, també ofereix una formació professionalitzadora a escollir entre diferents sectors i especialitats, 200 hores teòriques de formació, 80 hores de pràctiques i ofertes de treball, en funció dels interessos.

Enguany el projecte s’adreça a 240 persones joves preferentment entre 16 i 29 anys, que estiguin empadronades en algun municipi de la comarca del Baix Llobregat. Per participar-hi, les persones també  han d'estar inscrites al SOC en situació de desocupació i ser beneficiàries de la Garantia Juvenil.
Singulars 2020, comptarà de nou amb 12 punts d’orientació laboral repartits entre 10 municipis de la comarca per donar cobertura a tot el territori, on les persones joves participants realitzaran les accions d’orientació laboral i on tindran una persona com a tutora de referència, que els acompanyarà i farà un seguiment durant tot el projecte.

Martorell forma part d’un d’aquests 12 punts d’orientació laboral junt amb els punts ubicats als municipis de Castelldefels, Cornellà de Llobregat, Esparreguera, Gavà, el Prat de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí i Viladecans.

 

Formació professionalitzadora a Martorell, “Cambrer de sala i barra”


El Centre de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Martorell oferirà a més de l’orientació laboral als joves, el curs de formació professionalitzadora a mida “Cambrer de sala i barra”, amb una durada total de 170 hores (110 h teòriques i 60 h pràctiques) que inclou pràctiques professionals no laborals en empreses i acompanyament en la posterior inserció laboral dels alumnes durant tot un any.

El principal objectiu d’aquesta formació és d’oferir als alumnes uns coneixements integrals i adaptats a la realitat laboral del territori en el sector de la hostaleria, per assolir les competències professionals bàsiques per a treballar com ajudant de cuina i/o ajudant de cambrer.

La formació a Martorell es realitzarà a les instal•lacions del Centre de Promoció Econòmica de Martorell i podran participar 15 joves.

Especialitats formatives

Les persones joves participants es podran formar també en diferents especialitats formatives impartides a la resta de municipis participants del projecte:

  • Cambrer de sala i barra (Martorell)
  • Recepció i atenció al visitant, en allotjaments i/o punts d’informació turística (Castelldefels)
  • Màrqueting i comunicació digital (Castelldefels)
  • Operacions auxiliars de muntatge i instal.lacions elèctriques (Cornellà de Llobregat)
  • Cambrer/a de pastisseria/forn de pa i càtering per a col•lectivitats (Cornellà de Llobregat)
  • Activitats auxiliars de magatzem i picking (Esparreguera)
  • Vigilància, seguretat privada i protecció de persones (Gavà)
  • Auxiliar de serveis i control d’accessos (Gavà)
  • Activitats auxiliars de magatzem (El Prat de Llobregat)
  • Operacions bàsiques de restaurant i bar (Sant Boi de Llobregat)
  • Operari/a de magatzem (Sant Boi de Llobregat)
  • Operacions auxiliars de magatzem (Sant Feliu de Llobregat i Sant Joan Despí)
  • Operari/ària de treballs verticals en el sector de la rehabilitació i eòlic (Sant Feliu i Sant Joan Despí)
  • Serveis per al control de plagues (Viladecans)
  • Activitats auxiliars de magatzem (Viladecans)

En aquest projecte participen una agrupació d’entitats -formada per ajuntaments, empreses de formació i agents econòmics-  així com els ajuntaments de Castelldefels, Cornellà de Llobregat, Esparreguera, Gavà, Martorell, el Prat de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí i Viladecans; les empreses de formació Levelinstrukta SL, Sinergia, Team & Training SL, Sodexo Iberia SA; el Citilab de Cornellà de Llobregat; les associacions empresarials d’AEBALL i PIMEC i el Consell Comarcal del Baix Llobregat, que realitza les funcions d’entitat coordinadora i promotora.

Aquest projecte està subvencionat pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya, el Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social i el Fons Social Europeu en el marc de la Iniciativa d'Ocupació Juvenil, d'acord amb els projectes Singulars de Garantia Juvenil.

Inscripcions

Els joves interessats a participar-hi han d'omplir la fitxa d’inscripció al projecte i fer-la arribar al mail egarcial@martorell.cat (Estefania Garcia,  Tècnica de referència projectes Singulars) adjuntant també un CV si el tenen. També es poden adreçar, de dilluns a divendres, entre les 10 i les 13.30 h, al Centre de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Martorell (Camí del Riu, s/n • 08760 Martorell • Tel. 93 775 31 01 • moliempresa@martorell.cat  o  630 88 45 28)

Veure totes les notícies