donem impuls a l'emprenedor!

Mesures per contenir els brots aplicables a tot Catalunya: Prohibides les trobades de més de sis persones

29/09/2020 08:41

La situació epidemiològica de Catalunya obliga a adoptar mesures especials de contenció de l’activitat laboral i social i en matèria de salut pública per aturar la transmissió del virus de la COVID-19 i protegir la salut de la població del territori.

Des del dissabte 26 de setembre entra en vigor a tot Catalunya la prohibició de fer trobades i reunions de més de 6 persones, llevat que siguin convivents. Aquesta restricció afecta tant l’àmbit privat com el públic.

Aquesta limitació és igualment aplicable a les taules de bars i restaurants en el seu interior i en les seves terrasses, amb un màxim de sis persones per taula o agrupació d'aquestes.

En les reunions que concentrin fins a 6 persones en espais públics no es permet el consum ni d’aliments ni de begudes.

No poden participar en trobades i/o reunions persones amb símptomes de COVID-19 ni que estiguin en aïllament o quarantena.

S‘han de mantenir i extremar les mesures de proteció: mascareta, distància, rentat de mans, grup estable de convivència.

No es consideren incloses en aquesta prohibició:

  • Activitats laborals.
  • Activitats de culte.
  • Casaments, serveis religiosos i cerimònies fúnebres.
  • Mitjans de transport públic.
  • Tampoc les activitats docents, les de lleure infantil i juvenil (ex. extraescolars) i les d'intervenció socioeducativa (ex. transport escolar).

Tampoc estan incloses (sempre que es compleixin les indicacions dels plans sectorials aprovats pel Comitè de Direcció del Pla d’actuació del PROCICAT):

  • Activitats culturals, d’arts escèniques i musicals, cinema o exposicions tant en recintes estables, com ara teatres, cinemes, carpes de circ o similars.
  • Les biblioteques, arxius, museus i monuments.
  • Activitats lúdiques, recreatives i l’obertura al públic d’equipaments esportius, com ara piscines descobertes, parcs d’atraccions i parcs infantils, activitats esportives, com ara gimnasos i instal·lacions esportives.
     

Tanmateix us volem recordar la necessitat de mantenir les mesures d'autoprotecció, seguretat i higiene, i el desig que continuï el comportament cívic d'emprenedors i veïns per superar la pandèmia.

 

Enllaços relacionats

Mesures per contenir els brots aplicables a tot Catalunya. Gencat

Resolució SLT/2325/2020, de 25 de setembre per la qual es prorroguen i modifiquen les mesures especials en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya.

Correcció d'errades a la Resolució SLT/2325/2020, de 25 de setembre

 

 

Veure totes les notícies