donem impuls a l'emprenedor!

El conseller Calvet presenta a Martorell el Pla Director Urbanístic d’Activitat Econòmica del Baix Llobregat Nord

06/10/2020 13:23

El Conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Damià Calvet, ha presentat aquest dilluns a Martorell el Pla Director Urbanístic (PDU) de l’Activitat Econòmica del Baix Llobregat Nord. Un document que l’administració catalana preveu desplegar en els propers vuit anys i que es posa a disposició de la indústria del territori. El text definirà el sostre edificable de tres sectors, impulsarà nous bulevards urbans i garantirà corredors ecològics a Martorell, Abrera i Sant Esteve Sesrovires.

Calvet ha donat a conèixer el document al Centre de Formació Professional d’Automoció (CFPA), acompanyat dels alcaldes de Martorell -Xavier Fonollosa-, d’Abrera -Jesús Naharro- i de Sant Esteve Sesrovires -Enric Carbonell-, a més del secretari de l’Agenda Urbana i Territori Agustí Serra i d’altres autoritats municipals. Posteriorment, s’ha desplaçat fins la Casa de la Vila per signar el Llibre d’Honor de l’Ajuntament de Martorell, acompanyat de Fonollosa i de diversos regidors.

“Aquest és un pla llargament treballat amb els ajuntaments, que respon a les necessitats de les indústries i que busca noves oportunitats en la revolució tecno-ecològica. Està al servei de la indústria i de la dinamització de l’economia, i busca generar ocupació de qualitat i nous usos industrials i logístics”, ha descrit Calvet.

Aquest PDU determina i ordena tres sectors d’activitat econòmica. D’una banda, l’anomenat Cinturó Oest -de 118 hectàrees de terreny a ponent de SEAT- per a que esdevingui un nou front urbà de l’empresa quan es construeixi el cinturó, i on es proposa un sostre edificable màxim de 283.921 m2. En segon lloc, Can Cases -amb un sostre edificable de fins a 39.486 m2- i finalment, Xàmenes -unes 52 hectàrees situades al costat de la carretera B-224- on s’hi preveu construir des de l’any vinent un nou sector d’activitat econòmica amb un sostre edificable de 196.072 m2, i en el que s’hi invertiran uns 30 milions d’euros.

El full de ruta fixa també la creació de diversos trams de bulevards urbans als tres municipis i estableix mesures per estructurar i potenciar els corredors ecològics a l’entorn de la riera de Magarola i l’Anoia d’una banda, i a la llera oest del Llobregat de l’altra, per “potenciar el mosaic agroforestal i els seus valors productius, ambientals i paisatgístics, a més de preservar i millorar la xarxa de camins rurals existent”.

Per l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, es tracta d’un pla “d’una importància enorme per avui i per al futur d’un municipi com el nostre, que per quart any consecutiu registra el PIB per càpita més alt de Catalunya”. La principal finalitat és que generi “riquesa, per garantir l’activitat econòmica i el model territorial que volem”.

Fonollosa ha assenyalat que el document “relliga totes les infraestructures que passen pel territori allà on hi ha la fàbrica més gran de tota la península ibèrica, la de SEAT” i ha destacat que la indústria automobilística “genera llocs de treball industrials i tiba al voltant d’altres activitats molt importants, que diversifiquen l’economia”, com ara les indústries agroalimentàries, químiques o farmacèutiques.

Fonollosa: “Al CFPA falta que li posin benzina”

L’escenari de la presentació del PDU -el Centre de Formació Professional d’Automoció- ha portat Fonollosa a reivindicar la seva posada en marxa: “L’Ajuntament de Martorell va cedir els terrenys de manera entusiasta, perquè creiem molt en aquest projecte, però ha costat molts diners i sis anys després encara no funciona com al que és. Tenim un Ferrari que no es mou perquè ningú li posa benzina”, ha dit.

Fonollosa ha explicat que el contenciós interposat per l’Ajuntament de Martorell a la Generalitat per recuperar els terrenys es troba “sub judice”, i ha exposat al conseller que “si la Generalitat li dona ús i el setembre vinent comença el curs, estarem encantats de retirar el contenciós, perquè el que nosaltres volem és que funcioni”.

 

Ajuntament de Martorell

 

Veure totes les notícies