donem impuls a l'emprenedor!

Empreses dels Polígons de Martorell uneixen forces constituint l’Associació d’Empreses dels Polígons Industrials de Martorell (AEPIM)

09/10/2020 12:20

Empresaris dels polígons de Martorell han constituït la primera “Associació d’Empreses dels Polígons Industrials de Martorell, AEPIM”. La signatura dels estatuts i de l’acta constitucional de la nova associació s'ha dut a terme aquest dijous a les instal•lacions del Centre de Promoció Econòmica Molí Fariner, i hi han participat una quinzena d'empresaris, que formen part de la nova junta.

L'acte ha comptat amb la presència de l'alcalde de Martorell, el Sr. Xavier Fonollosa,  qui ha assegurat que «l'Ajuntament de Martorell ha de tenir un interlocutor únic amb qui gestionar les necessitats dels polígons. Volem escoltar les seves necessitats i projectes, i ajudar a trobar fórmules per solucionar-los». També han assistit a l’acte la regidora de Promoció Econòmica, Rosa Cadenas, el regidor de Planificació Urbanística, Medi Ambient i Habitatge, Albert Fernández, i el Coordinador General de l’Ajuntament, Rodrigo Alaminos, que ha presentat els projectes urbanístics que estan en marxa en els polígons industrials de Martorell.

Aquesta nova entitat neix, després de mesos de treball de representants dels empresaris i l’Ajuntament de Martorell, amb la voluntat d’esdevenir l’entitat representativa de les empreses dels polígons industrials de Martorell i actuar com el canal d’enllaç entre els problemes i necessitats identificats per les empreses i l’Ajuntament.

La regidoria de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Martorell, en aquest temps previ, ha donat impuls i suport constant incidit especialment en la necessitat de crear aquesta associació que serveixi per canalitzar les demandes de les empreses, i al mateix temps perquè els polígons puguin gaudir de més ajudes de les administracions públiques.

En aquest sentit, la regidora de Promoció Econòmica, Rosa Cadenas, ha afirmat que “hem volgut acompanyar a la nova junta des de l’inici donant suport en la creació d’aquesta associació per tal que es fes realitat i a partir d'ara, treballar per gestionar les inquietuds comunes entre tots els seus membres i generar sinergies entre l’important teixit empresarial de Martorell.”

La nova associació té com a objectiu primordial comptar amb representants d'empreses de tots els polígons del municipi per unir esforços comuns i començar a treballar per la millora l'entorn i els serveis de les zones on estan ubicades les empreses, crear una dinàmica de treball en xarxa i comunitat, desenvolupar projectes que serveixin per millorar la competitivitat empresarial i ser un interlocutor únic davant de l'Administració local.

La junta de l’”Associació d’Empreses dels Polígons Industrials de Martorell (AEPIM)”, està presidida per Pedro Calef, de l'empresa BARCELONA TECHNICAL CENTER (BTECH), situada al polígon La Torre, té com a secretari a Jose Antonio Arévalo, d’ INOVYN España, al Polígon Solvay, i com a tresorer a Francesc Ramón, de l’empresa VIRA BRANDS, ubicada també al polígon La Torre. En són vocals Andreu Gomà, d’ESCOFET, Miquel Costa, de l’empresa ESTEBAN COSTA, David Fortuny de TALLERES ANOIA, Alberto Llobet de MCDONALD’S Martorell i Miquel Illa de WINFOR-SIBAIX.

Com a socis fundadors en són Alberto Coca, d’INOXCOCA, Enrique Solé de l’empresa SOLÉ DIESEL, Laura Rodriguez de BUSINESS TECHNOLOGY CENTER REAL ESTATE, Josep Mª Perelló de PERELLÓ CALDEDERIA, Javier Bou de RECULL B i Miguel Pachón de PNEUMÀTICS GOMA NEGRA.

World Cafè, inici col·laboració empresarial

La voluntat de crear una associació d’empresaris va néixer entorn de la jornada “World Cafè” realitzada al mes de novembre del 2019. L’objectiu d’aquesta jornada inicial va ser fomentar la col•laboració empresarial entre les empreses del territori per facilitar l’inici de la creació d’una associació empresarial a Martorell a través de diferents dinàmiques de treball potenciant el diàleg i l’intercanvi d’opinions. Concretament, els assistents a aquesta jornada es van distribuir en quatre grans grups on van abordar aspectes tan diversos com la relació entre Ajuntament  i empresa; l’impuls de l’associació d’empreses de Martorell; la col·laboració empresarial i oportunitats; i la necessitat dels empresaris de conèixer més i millor les empreses que tenen al seu voltant fent networking.

Totes les propostes i necessitats del teixit empresarial assistent manifestades al “World Cafè” van propiciar la realització d’una posterior 1a reunió de treball per fer un pas més en l’impuls i suport de la creació d’una associació empresarial a Martorell, i on es va acordar la creació de 2 entitats;”Associació d’Empreses dels Polígons Industrials de Martorell”, que ja s’ha fet realitat, i “l’Associació d’empresaris/ies de Martorell”, en procés de realització de les reunions de treball per a la seva creació.

El següent pas que es durà a terme des de l’associació creada serà presentar-se al teixit empresarial de Martorell que pugui estar interessat a adherir-s’hi.

Des de l’Ajuntament de Martorell se seguirà treballant per donar suport, facilitar i propiciar aquest entorn de treball i cooperació empresarial per contribuir, ara més que mai, a l’impuls i reactivació econòmica dels Polígons d’Activitat Econòmica i del teixit empresarial de Martorell.

 

Veure totes les notícies