donem impuls a l'emprenedor!

La Generalitat anuncia noves restriccions per intentar frenar els contagis de coronavirus

15/10/2020 08:48

La Generalitat ha anunciat aquest dimecres noves restriccions per intentar frenar els contagis de coronavirus, que entraran en vigor la nit de dijous a divendres i duraran 15 dies. A banda, el Govern recomana evitar els desplaçaments fora del municipi de domicili per limitar la mobilitat.

L’alcalde Xavier Fonollosa ha demanat als martorellencs responsabilitat i que es compleixin les mesures anunciades.

Les noves mesures de restricció contemplen el tancament de bars i restaurants, que només podran servir comandes per emportar. També es limita l’aforament dels comerços al 30%. Hi haurà d’haver controls de l’aforament en temps real als comerços de més de 400 metres o centres comercials, a excepció de la venda de productes de primera necessitat.

Se suspenen congressos, convencions i fires, i es tanquen les sales de jocs. Es tancaran els parcs i jardins, a les 20.00h, i no podran obrir els establiments d’oci infantil.

La cita prèvia al comerç no es contempla, de moment, i es prohibeixen els serveis que impliquen contacte físic, que no siguin mèdics, com massatgistes o estètica, excepte les perruqueries.

L’àmbit de la cultura haurà de reduir els aforaments al 50%. Fins ara, operaven a un 70% en algunes zones com Barcelona o Girona i al 100% a les àrees on no hi havia restriccions especials. Ho hauran de fer sempre amb seient preassignat i tancaran a les 23.00h.

Totes les competicions esportives d’àmbit català, federades, escolars o privades, queden ajornades durant 15 dies per ajudar a contenir els brots de coronavirus. Aquesta decisió no afectarà els entrenaments, ni els usuaris de les instal·lacions esportives. A l’espera que s’acabin de concretar els aforaments, els locals esportius com gimnasos es limitaran al 50% i amb cita prèvia.

 

Ajuntament de Martorell

Veure totes les notícies