donem impuls a l'emprenedor!

L’Ajuntament de Martorell renova el conveni amb la Reempresa per la continuïtat de les empreses del territori

15/10/2020 12:04

L’Ajuntament de Martorell, la Diputació de Barcelona i la patronal Cecot han renovat el seu acord de col.laboració per al desenvolupament del servei Reempresa al nostre territori durant el període 2020-23. L’objectiu d’aquest servei, que ofereix el Centre de Promoció Econòmica Molí Fariner de Martorell, és evitar el tancament d’empreses i negocis, tot oferint assessorament i solucions de continuïtat entre antics i nous propietaris.

La Diputació de Barcelona i CECOT varen signar, per al període 2016-2019, un altre conveni de col•laboració per al desenvolupament del servei Reempresa a través dels CLSE de la província de Barcelona, dels quals el Centre de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Martorell en forma part. L’objecte del conveni ha estat el de donar suport i apoderament als diversos punts locals Reempresa a través d’activitats de difusió, formació, intercanvi, resolució de dubtes i acompanyament personalitzat professionalitzador.

L’objectiu de la Reempresa, que fa extensible amb aquesta renovació de col·laboració pel període 2020-23, és impulsar i estructurar la transmissió d’empreses per tal de generar creixement econòmic, evitant així el tancament de negocis econòmicament viables i la destrucció d’ocupació al municipi.
La reempresa es defineix com la compra o lloguer dels actius i fons de comerç d'una empresa ja en funcionament per part d'una o més persones, amb l'objectiu de continuar amb el negoci original, fer-lo créixer i evitar els llargs tràmits que suposa crear una empresa nova. La Diputació de Barcelona desenvolupa el treball en xarxa amb els diferents ajuntaments de la província amb l’objectiu de treballar junts per consolidar el teixit empresarial existent i reforçar la seva competitivitat.

Actualment, a Catalunya hi han 74 punts locals de Reempresa, des de 2012 fins a l'actualitat, 14.254 reemprenedors i 7.701 cedents han estat atesos, s'han salvat 2.806 empreses que representen més de 8.000 llocs de treball.

Martorell disposa de de l’any 2014 d’un Punt d’Atenció del Centre de Reempresa de Catalunya dins l’espai del Molí Fariner de la regidoria de Promoció Econòmica del municipi, on ofereix assessorament tant als empresaris que volen vendre la seva empresa  com als reemprenedors i reemprenedores disposats a donar-los continuïtat.

Des del punt Reempresa de l’Ajuntament de Martorell, s’han ates 349 reemprenedors, 42 cedents i s’han salvat 11 empreses.

El punt d’atenció Reempresa de l’Ajuntament de Martorell dona cobertura i servei als 8 municipis del Baix Llobregat Nord Collbató, d’Esparreguera, Olesa de Montserrat, Abrera, Sant Esteve Sesrovires, Castellví de Rosanes i Sant Andreu de la Barca, amb els que hi ha una adhesió de cada municipi a l’àmbit territorial de cobertura del punt local de servei del programa Reempresa de Martorell.

Nou conveni Reempresa 2020-23

Per al període 2020-23 es vol mantenir el nombre de 35 punts locals de servei del programa Reempresa  a la província de Barcelona per assegurar la proximitat als potencials usuaris (persones reemprenedores i empreses), tot garantint la cobertura del 100% del territori de la província sense solapaments entre els àmbits territorials d’actuació de cada punt local. Aquesta cobertura territorial dels punts locals d’atenció es va aconseguir en el període 2016-19 a partir dels acords no formals arribats amb cadascun d’ells per pactar l’àmbit territorial de referència i en base al model de prestació de serveis públics locals a persones emprenedores i empreses de la Diputació de Barcelona.

La plena cobertura territorial sense solapaments és molt positiva i clara de cara als usuaris del programa  Reempresa. Així mateix es considera que cadascun d’aquests punts locals disposa d’una experiència, personal capacitat i relacions consolidades amb els prescriptors locals molt destacable i que alhora es vol preservar.

 

Reempresa

Veure totes les notícies