donem impuls a l'emprenedor!

Mesures i restriccions per contenir els brots de COVID-19 a tot Catalunya [RESTAURACIÓ-COMERÇ]

16/10/2020 13:15

La situació epidemiològica de Catalunya obliga a adoptar mesures especials de contenció de l’activitat laboral i social i en matèria de salut pública per aturar la transmissió del virus de la COVID-19 i protegir la salut de la població del territori.

La Generalitat de Catalunya ha adoptat noves mesures urgents de limitació de l’activitat, del desplaçament de les persones i la prestació de serveis en determinats àmbits territorials per fer front al risc de contagis de la Covid-19.

Les mesures de contenció afecten diversos àmbits amb caràcter obligatori a partir de les 00.00 h del divendres dia 16 d’octubre de 2020 (és a dir, la nit de dijous a divendres) i per un període de 15 dies.

Els bars i restaurants hauran de romandre tancats. No obstant, es poden establir sistemes de recollida al local dels productes adquirits per telèfon o via internet, sempre que garanteixin una recollida esglaonada que eviti aglomeracions en interior del local o en el seu accés, i també sistemes de repartiment a domicili. 

En la mesura que sigui possible, el lliurament evitarà el contacte directe amb el client mitjançant recollida a la porta o al cotxe, inclòs el menjar preparat.

Tanmateix el comerç minorista haurà de reduir l’ aforament del local a un 30% de l'aforament total permès per llicència o autorització de l'activitat, llevat alimentació i productes essencials que han de reduir al 50% el seu aforament total permès. En qualsevol cas, s'haurà de garantir una distància mínima d'1,5 metres entre clients. En els locals comercials en què no sigui possible mantenir aquesta distància, es permetrà únicament la permanència dins del local d'un client.

Tanmateix us volem recordar la necessitat de mantenir les mesures d'autoprotecció, seguretat i higiene, i el desig que continuï el comportament cívic d'emprenedors i veïns per superar la pandèmia.

 

RESOLUCIÓ SLT/2546/2020, de 15 d'octubre, per la qual s'adopten noves mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya.

Gencat

Veure totes les notícies