donem impuls a l'emprenedor!

S’aprova un nou estat d’alarma i un toc de queda de 22h a 6h a tota Catalunya

25/10/2020 22:17

L’alt nombre de contagis per coronavirus de les últimes setmanes a l’estat espanyol i el creixement també a Catalunya, han propiciat que el govern de Pedro Sánchez torni a activar l’estat d’alarma durant 15 dies, tot i que es podrà allargar fins al proper 9 de maig. Dins del text, s’especifica que el toc de queda serà obligatori a tot l’estat, des de les 23.00h, tot i que pot avançar-se a les 22.00h segons cada comunitat autònoma i fins les 6.00h del dia següent. La mesura de restricció de moviments en horari nocturn començarà aquesta mateixa nit.

A Catalunya, el Govern de la Generalitat ha decretat el toc de queda a les 22.00h i obligarà els establiments comercials i a la restauració que ofereix servei per emportar o a domicili a tancar a les 21.00h per donar marge als clients i treballadors que puguin arribar als seus domicilis.

La implantació de l’estat d’alarma permet a cada govern autonòmic decidir l’hora a què comença i quan acaba, tot i que no podran eliminar-lo. Al marge de la restricció de mobilitat en l’horari nocturn, es manté la prohibició de celebrar trobades de més de sis persones tant dins de l’àmbit públic com del privat.

Les activitats culturals, els cinemes o els teatres hauran d’acollir-se al mateix horari i a la previsió de donar marge a qui hi assisteixi per poder arribar als seus domicilis. Durant les hores que dura el toc de queda, ningú podrà ser al carrer excepte casos de força major, per motius laborals i per tenir cura de familiars dependents.


Real Decreto 926/2020, de 25 de octubre, por el que se declara el estado de alarma para contener la propagación de infecciones causadas por el SARS-CoV-2.

RESOLUCIÓ SLT/2620/2020, de 25 d'octubre, per la qual s'adopten mesures de salut pública, de restricció de la mobilitat nocturna, per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya.

Ajuntament de Martorell

Veure totes les notícies