donem impuls a l'emprenedor!

En marxa la cinquena edició del “Recicla’t +45”, programa d’orientació i inserció laboral per a majors de 45 anys de Martorell

10/11/2020 14:32

El Centre de Promoció Econòmica Molí Fariner de l’Ajuntament de Martorell torna a posar en marxa per cinquena edició consecutiva el projecte “Recicla’t +45”, d’orientació i ocupació per promoure la formació i les oportunitats de trobar feina de les persones majors de 45 anys. Durant 6 mesos es realitzaran diferents accions formatives i d’orientació adreçades als diferents perfils de participants del programa.

Aquest innovador programa impulsat pel Centre de Promoció Econòmica, i subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) en el marc del Projecte Treball als Barris, s’adreça a persones majors de 45 anys en situació d’atur i inscrites al servei Local d’Ocupació de Martorell que tinguin necessitat de reorientar-se professionalment i actualitzar els seus coneixements i competències, entre d’altres, per millorar així la seva ocupabilitat.

Per tal de donar aquest tipus de suport a les persones, el projecte segueix la metodologia d’itineraris personalitzats d’inserció, en què es treballen les diferents fases: orientació, formació i intermediació laboral. Es donarà suport en la definició del projecte professional, treballant les competències transversals i aspectes motivacionals de cada participant mitjançant accions individuals i grupals on es treballarà les eines i canals de recerca de feina, proporcionant recursos per fer front a les diferents metodologies de processos de selecció, coneixement del mercat laboral, espais de networking amb empreses, etc. A més, les persones participants del programa, tindran l’oportunitat de rebre formació TIC.

La Regidoria de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Martorell desenvolupa des de fa temps programes per donar suport als diferents col·lectius d’ usuaris del servei, en aquest cas incidint en els majors de 45 anys, dissenyant el seu itinerari d’inserció laboral i millorant les seves competències tècniques i transversals a través d’accions formatives i d’orientació gràcies al pla d’ocupació atorgat a l’Ajuntament de Martorell que facilita també la contractació d’un dinamitzador Tic i un  Tècnic orientador per donar suport aquest projecte en el marc del Projecte Treball als Barris impulsat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC).

Accions “Recicla’t +45”

El programa iniciat el passat mes d’octubre i durant 6 mesos fins el mes d’abril, preveu realitzar un itinerari de diferents accions: Tutories i acompanyament, accions formatives grupals, dinamització d’espai de recerca de feina amb píndoles informàtiques i l’apropament al teixit empresarial del municipi.

Dins el programa “Recicla’t +45” els participants seleccionats treballaran per a millorar les seves competències professionals, transversals, les competències TIC, rebran orientació laboral i formativa i aprendran a defensar les seves candidatures durant una entrevista de feina. 
En aquesta nova edició del “Recicla’t +45” s’han programat una sèrie de píndoles formatives en l’àmbit de la informática per la millora de les competècies TIC dels participants. Entre les accions formatives que es duran a terme, es treballaran les competències tècniques a través de tallers d’alfabetització digital, tràmits per internet, ofimàtica bàsica, eines 2.0 i xarxes socials.

Actualment la informàtica s’ha fet imprescindible a l’hora de buscar una feina, per tant es pretén donar als nostres usuaris las eines necessàries per desenvolupar-se autònomament davant d’un ordinador i intentar que siguin capaços d’inscriure’s a les ofertes de feina sense la necessitat de tenir constantment un suport al seu costat. Al marge d’això oferirem la possibilitat de realitzar diferents tallers alternatius on els usuaris podran trobar altres oportunitats de recerca que fins i tot són més usuals per ells, com la recerca amb mòbil, xarxes socials. etc....

Píndoles informàtiques programades

• “Alfabetització digital”(20h) • 20, 21, 27, 28 d’octubre  i 3, 4, 10, 11, 17 i 18 de novembre de 2020 de 10 a 12 h ( 10 sessions de 2h)

• “APLICACIONS del MÒBIL aplicat a la recerca de feina”  1 sessió cada mes.
22 d’octubre de 2020 de 10:00h a 12:00h
19 de novembre de 2020 de 10:00h a 12:00h
17 de desembre de 2020 de 10:00h a 12:00h

• “Taller tràmits per internet en la recerca de feina” • cada divendres de 10 a 13h

• “Word nivell bàsic” (18h) •  24, 25 de novembre,1, 2, 9, 14, 16, 22 i 23 de desembre de 2020 de 10 a 12 h  (9 sessions de 2h)

• “Curs bàsic dispositius mòbils” (8h) • 29 d’octubre, 5, 12 i 26 de novembre de 2020, de 10 a 12 h (4 sessions de 2h)

• “Curs iniciació eine sde col·laboració google” (8h) • 3, 10, 24 i 31 de desembre de 2020, de 10 a 12 h (4 sessions de 2h)
 

Preinscripcions

Per participar del programa és necessari realitzar la PREINSCRIPCIÓ ONLINE o bé dirigir-se al Centre de Promoció Econòmica Molí Fariner (Camí del Riu s/n  • 08760 Martorell • Tel. 93 775 31 01)


Més informació: http://www.moliempresa.cat/article/91/RECICLAT-45.ca.html

Veure totes les notícies