donem impuls a l'emprenedor!

Arrenca la setena edició del ‘Fem Xarxa, Fem Empresa’ amb una xerrada telemàtica sobre la Llei de segona oportunitat

12/11/2020 08:22

Els 8 ajuntaments de la zona nord del Baix Llobregat -Abrera, Castellví de Rosanes, Collbató, Esparreguera, Martorell, Olesa de Montserrat, Sant Andreu de la Barca i Sant Esteve Sesrovires-, han aprovat les accions del programa supramunicipal per a empreses i persones emprenedores “Fem Xarxa, Fem Empresa” 2020-2021.

El programa “Fem Xarxa, Fem Empresa” 2020-21, destinat a les empreses i persones emprenedores  del territori, arriba a la seva 7a edició, i en aquesta ocasió ho fa de manera més telemàtica que mai, adaptant els recursos a la nova situació que estem patint per la crisi sanitària de la COVID-19. 

Enguany el programa uneix esforços amb l’objectiu de capacitar i acompanyar empreses i persones emprenedores,  contribuint a la seva recuperació i consolidació arran d’aquesta situació excepcional que estem patint, a través d’accions formatives, tallers, consultories i assessoraments, i també s’incideix en la transformació digital d’aquestes empreses per adaptar-se a la nova realitat.

Amb aquesta finalitat s’han previst diferents accions per potenciar l'esperit emprenedor, dinamitzar el teixit empresarial i potenciar i reforçar les capacitats digitals de l’empresariat:  sessions d’assessoraments especialitzats, consultories, networking empresarial, formacions i el tradicional concurs d’iniciatives empresarials, que enguany reformula les seves categories per adaptar-se també a la nova situació empresarial.

La setena edició arrenca amb una xerrada sobre la Llei de la segona oportunitat, que es realitzarà de manera telemàtica el dia 26 de novembre de 2020 de 10 a 13h a càrrec del advocat Jaume Rocabert, “Llei de la segona oportunitat, o coma conseguir el perdó dels deutes”. Les persones interessades ja poden realitzar les seves inscripcions a través del enllaç corresponent a la web www.moliempresa.cat.

L'objectiu d’aquesta primera formació és aclarir i explicar una llei força desconeguda, la Llei 25/2015, que permet a les persones i empreses amb problemes de solvència arribar a acords amb els seus creditors per aconseguir rebaixes i esperes en el pagament dels deutes i fins i tot, de donar-se els requisits legals i seguint unes pautes, arribar a obtenir el perdó judicial dels deutes.

Accions “Fem Xarxa, Fem Empresa” 2020-2021

A continuació detallem les accions programades per a la 7a edició del programa “Fem Xarxa, Fem Empresa” per aquest 2020-2021, adreçades a persones emprenedores i empreses. Totes les activitats són gratuïtes, i es pot accedir a elles fins al 31 de març de 2021 contactant amb el Departament de Promoció Econòmica de l’Ajuntament corresponent. La informació de contacte es pot consultar al següent enllaç: http://cort.as/-Knn3

“Llei de 2ª oportunitat, o com aconseguir el perdó dels deutes”• 26 de novembre de 2020, de 10 a 13 h

"11è Concurs Iniciatives Empresarials Baix Llobregat Nord" • És la iniciativa estrella del programa destinada a premiar i reconèixer l’esforç emprenedor i l’activitat empresarial al territori Baix Llobregat Nord. Aquesta edició es reformulen les categories per adaptar el concurs a la nova situació excepcional que estem vivint de la Covid-19. Les tres categories d’enguany són “Millor empresa creada a partir de l’any 2019”, “Millor empresa reconvertida davant la Covid19” i “Millor idea jove de negoci”. El termini de presentació de les candidatures s’obrirà el 11 de gener de 2021 i finalitzarà el 15 de març de 2021.

"Assessorament econòmic financer per a persones emprenedores" • Assessorament exclusiu per a persones emprenedores que normalment ja tenen una idea de negoci, un pla de comunicació i màrqueting i una estratègia comercial, però que els falta suport especialitzat en la definició de l’apartat econòmic financer.

"Consultoria financera fiscal a empreses" • Assessorament per a empreses pimes, siguin autònoms o societats, que ja estan en marxa, tenen un mercat consolidat en creixement i aposten per la innovació i diversificació, però necessiten revisar o replantejar la seva part fiscal i financera per poder entrar en més inversions o expansions comercials.

"Assessorament a empreses de 0 a 3 anys" • Assessorament per a empreses pimes, siguin autònoms o societats, que ja han iniciat activitats, però tenen moltes dubtes en diferents aspectes del pla d’empresa, com l’estratègia comercial i de màrqueting, l’ús de les TIC, etc. i necessiten un acompanyament personalitzat d’un expert.

"Assessorament en transformació digital" • Assessorament per a empreses pimes, siguin autònoms o societats, que ja han iniciat activitats, amb l’objectiu d’impulsar la seva transformació digital per fer front a l’impacte econòmic de la Covid-19, integrant eines competitives digitals claus en la seva estratègia i maximitzant les oportunitats que la digitalització ofereix a les pimes per reactivar la seva activitat, millorant productivitat i competitivitat.

"Networking empresarial sobre transformació digital" • Punt de trobada de participants amb la finalitat de facilitar sinergies, compartir experiències i reforçar les idees i activitats que desenvolupen entorn a la transformació digital dels seus negocis. Data de realització encara per concretar.

"Altres assessoraments" • Assessoraments en moltes solucions per emprenedors i empreses com són la consultoria laboral, l’adequació de les empreses al Règim General de Protecció de Dades (RGPD), la protecció de marques i propietat intel•lectual, etc.

Projecte “FEM XARXA, FEM EMPRESA”

El Programa “Fem Xarxa, Fem Empresa” va començar a l’any 2014 amb l’objectiu d’unir esforços i recursos per donar resposta conjunta a les empreses i persones emprenedores dels 8 ajuntaments de la zona nord del Baix Llobregat. El programa permet oferir un seguit d’activitats programades de manera supramunicipal per potenciar l’esperit emprenedor del territori, dinamitzar el teixit empresarial i potenciar i revitalitzar les capacitats de l’empresariat.

Amb el desenvolupament d'una actuació de les característiques d'aquesta proposta, de caire pràctic, proactiu i dinàmic, s'amplia i completa l'oferta de serveis a les empreses del territori. El projecte es desenvolupa des dels departaments de Promoció Econòmica dels diferents ajuntaments que conformen la zona nord del Baix Llobregat, liderat per Martorell: Ajuntament d’Abrera, Ajuntament de Castellví de Rosanes, Ajuntament de Collbató, Ajuntament de Esparreguera, Ajuntament de Martorell, Ajuntament de Olesa de Montserrat, Ajuntament de Sant Andreu de la Barca i Ajuntament de Sant Esteve Sesrovires, i està finançat pel Fons Social Europeu, la Diputació de Barcelona i tots els ajuntaments implicats.

Els recursos són per oferir assessories especialitzades en els àmbits econòmic, fiscal i financer, i per a programes de Mentoring i acompanyaments a empreses que tinguin com a màxim 3 anys de creació. Igualment, aquesta edició organitzarà un Networking empresarial entre totes les persones emprenedores i empreses participants del programa, a més d’usuaris dels centres locals de serveis a les empreses (CLSE) dels 8 ajuntaments del Conveni.

Enllaços relacionats

FEM XARXA, FEM EMPRESA 2020-21

 

Veure totes les notícies