donem impuls a l'emprenedor!

La Generalitat allarga 10 dies les restriccions i espera iniciar la desescalada el 23 de novembre

13/11/2020 12:17

El comitè tècnic del Pla d’Emergències de Protecció Civil de Catalunya (Procicat) ha aprovat aquest dijous mantenir les mesures establertes fins ara per prevenir el contagi de coronavirus i ha anunciat que el 23 de novembre podria començar la desescalada. Bars i restaurants podran obrir d’aquí 10 dies, i els centres d’estètica ho podran fer a partir de dilluns.

Entre les mesures acordades s’hi inclouen restriccions suplementàries als actes religiosos, que no podran aplegar més de 100 persones, encara que el límit del 30% de l’aforament permeti que n’hi hagi més. Es prorroga el confinament nocturn i el confinament perimetral els caps de setmana.

Si les xifres acompanyen, la desescalada de les mesures ordenades arran de la segona onada de la COVID-19 començarà a Catalunya el 23 de novembre. Es reprendran activitats a l’exterior, i es permetrà l’obertura de terrasses de bars i restaurants, que van haver de tancar -o obrir per oferir menjar per emportar-se o a domicili- el 15 d’octubre. També podran obrir les seves portes els centres esportius a l’aire lliure, que van haver de tancar dues setmanes més tard.

L’alcalde Xavier Fonollosa diu que “les dades, lentament, però de manera progressiva, van millorant”. “Els signes de millora són esperançadors, tant a Martorell com al conjunt de Catalunya. No obstant això, encara seguim en un nivell d’alerta que ens obliga a mantenir la màxima prudència, i a continuar amb la limitació de la mobilitat i de les interaccions socials”.

“Hem de ser optimistes sense relaxar-nos, perquè seguim en epidèmia. La desescalada, aquest cop, l’hem de fer amb pas ferm, però amb totes les garanties de seguretat per no repetir errors que podrien fer rebrotar el virus en un moment delicat com és la temporada de tardor i hivern”, destaca Fonollosa.

 

Ajuntament de Martorell

Veure totes les notícies