donem impuls a l'emprenedor!

El pla de desescalada comença dilluns amb la reobertura de la restauració

20/11/2020 07:34

La Generalitat ha presentat aquest dijous el Pla d’Obertura Progressiva d’Activitats, després de l’aprovació del Procicat. Es començarà a aplicar dilluns 23 de novembre i es revisarà cada 15 dies. El pla disposa quatre trams progressius, en funció de l’evolució de la pandèmia. Els paràmetres que es tindran en compte per avançar o no en la desescalada seran la velocitat de transmissió i els ingressos hospitalaris setmanals.

Dilluns els bars i restaurants podran reobrir fins a les 21.30h, mitja hora abans de començar el toc de queda. Les taules hauran d’estar separades dos metres i només hi podran seure quatre persones, excepte si són d’un mateix nucli de convivència. L’aforament màxim a l’interior dels establiments serà del 30 % i a les terrasses no hi haurà més limitació que garantir la distància entre taules. En aquesta primera fase, fins al 6 de desembre, també es reobren les activitats culturals, amb un aforament del 50 %, i les instal·lacions esportives a l’aire lliure.

El confinament municipal de cap de setmana es mantindrà durant la primera fase, i en una segona fase, a partir del 7 de desembre, passarà a ser d’àmbit comarcal. Un cop comenci la tercera fase, el 21 de desembre, no hi haurà restriccions de mobilitat de cap de setmana, i els ciutadans es podran moure lliurement per tot Catalunya. Aquest canvi afecta les dates de celebració del Nadal i Sant Esteve. El que sí que es mantindrà encara, fins que s’acabi la quarta fase, és el toc de queda nocturn, de 22.00 a 6.00h.

Si la velocitat de transmissió (Rt) no supera el 0,9 i els ingressos disminueixen es podrà passar al tram de desacalada següent. Si la Rt es troba entre el 0,9 i l’1, i els nous ingressos s’han estabilitzat, es decidirà prorrogar les mesures vigents i mantenir-se en el mateix tram. Les mesures es revisaran si la Rt creix per sobre de l’1, i si hi ha més ingressos en relació a la setmana anterior. El pas d’un tram a l’altre es pot fer per territoris, segons la situació epidemiològica.

L’alclade Xavier Fonollosa diu que “per a alguns, el progrés serà massa lent, i en canvi, per a d’altres persones, potser és massa ràpid. És difícil prendre decisions davant una epidèmia inèdita com aquesta i segurament, com ha passat anteriorment, caldran ajustos i requerirà de grans dosis de paciència fins a trobar el punt just d’equilibri i flexibilització sense exposar-nos a riscos excessius. Sobretot, hem de mantenir l’ànim i la calma i continuar actuant amb tota la precaució del món”.

 

Ajuntament de Martorell

Pla d’Obertura Progressiva d’Activitats

Veure totes les notícies