donem impuls a l'emprenedor!

[RESTAURACIÓ-COMERÇ] Pla d’Obertura Progressiva d’Activitats · TRAM 1 (23 novembre)

21/11/2020 17:46

El primer tram del Pla d’Obertura Progressiva d’Activitats de la Generalitat acordat per part del PROCICAT comença el dilluns 23 de novembre. El canvi de TRAM està previst que es faci cada 15 dies, tot i que això dependrà dels indicadors de cada territori, per la qual cosa us anirem informant en el seu moment

Respecte del PRIMER TRAM de la sortida d’ aquesta segona onada de COVID, destaquem:

RESTAURACIÓ I HOSTELERIA:

  • Es podran obrir les terrasses al 100% i l’ interior al 30% del seu aforament, fins a les 21:30 hores en què l’ establiment haurà de tancar.
  • No es pot consumir en la barra.
  • Les taules hauran d’ estar separades per 2 metres de distància i amb un màxim de 4 persones per taula, llevat siguin del mateix grup bombolla, essent llavors d’ un màxim de sis persones.
  • El repartiment a domicili seguirà com fins ara, fins les 23:00 hores.

En aquest primer període de la desescalada, els bars i restaurants podran obrir a l’interior amb aforament limitat* al 30% de l’autoritzat i s’ha garantir una distància mínima degudament senyalitzada de dos metres entre comensals de taules o agrupacions de taules diferents, i no es pot consumir a la barra. S’ha de garantir la ventilació de l’espai mitjançant ventilació natural o altres sistemes de ventilació.

A les terrasses, s’ha de garantir una distància mínima degudament senyalitzada de dos metres entre comensals de taules o grups de taules diferents. Es limita a quatre el nombre màxim de comensals per taula o agrupació de taules, llevat que pertanyin a la “bombolla de convivència”. S’ha de garantir la distància d’un metre entre persones d’una mateixa taula, excepte per a persones que pertanyin a la “bombolla de convivència”.

No es pot dur a terme servei en taula més enllà de les 21.30h. A partir d’aquesta hora l’establiment només pot dur a terme activitat de restauració per servir a domicili o per a recollida dels clients a l’establiment.


COMERÇ

Els comerços tindran un 30% de l’aforament en petit comerç i mercats no sedentaris.

  • Establiments de menys de 800m2 poden obrir amb un 30% de l’ aforament i horari de tancament a les 21.00 hores.
  • Centres Estètica i Perruqueries amb cita prèvia individual i sense ultrapassar el 30% d’ aforament.


*Tot i que ja es van calcular els aforaments en la passada onada, si teniu algun dubte podeu contactar amb el departament d’activitats de l’Ajuntament (93 775 00 50 extensions 6615 i 6624) que us recordaran el que us correspon i es va calcular durant la primera fase del desconfinament del mes de maig.
 

Altres sectors

Cinemes, teatres, auditoris i sales de concerts podran obrir amb un 50% de la capacitat i màxim de 500 persones. Continuen oberts museus, biblioteques i sales d’exposicions al 50%.

Instal·lacions i equipaments esportius a l’aire lliure obren amb un aforament màxim del 50% i control d’accés i en espais tancats amb màxim del 30%.

Pel que fa les extraescolars, es reprenen les activitats esportives no competitives organitzades en l’àmbit escolar, les activitats extraescolars presencials organitzades pels centres educatius i fora d’ells, fins un màxim de sis alumnes per aula, i les activitats de l’àmbit del lleure educatiu a l’aire lliure i, aquelles que es facin en espais interiors, en grups de màxim sis persones.

Continuarà restringida l’entrada i sortida a Catalunya sense motiu justificat, i el confinament perimetral dels municipis, des de les 06.00h del divendres fins a les 06.00h del dilluns. No es pot circular pel carrer de les 22.00 a les 06.00h, excepte causes justificades.

El pla s’anirà revisant d’acord amb l’evolució de la taxa de contagis (Rt) i els nous ingressos hospitalaris. Si la taxa es inferior a 0,9 i els ingressos disminueixen, es continuarà amb el procés. Si la taxa es troba entre 1 i 0,9 i els ingressos s’estabilitzen, es prorrogaran les mesures. Si la taxa és superior a 1 i els ingressos s’incrementen, es revisaran les mesures presses.

 

RESOLUCIÓ SLT/2983/2020, de 21 de novembre, per la qual es prorroguen i es modifiquen les mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya.

Pla d’obertura progressiva d’activitats

Veure totes les notícies