donem impuls a l'emprenedor!

Convocatòria d'ajuts per autònoms i empreses del sector turístic afectats econòmicament per la COVID-19

26/11/2020 07:47

El Departament d’Empresa i Coneixement, mitjançant la resolució EMC/2810/2020 publicada al DOGC el dia 9 de novembre, ha aprovat les bases per a una nova ajuda a autònoms i empreses del sector turístic a Catalunya. L’objecte d'aquestes bases és regular les condicions per a la concessió de subvencions a autònoms i empreses del sector turístic, afectats econòmicament per la situació de crisi ocasionada per la COVID-19, per compensar l'evident pèrdua econòmica del sector i garantir la continuïtat de la seva activitat.

A partir de dijous 26 de novembre a les 9h ja es pot tramitar l’Ajut per a autònoms i empreses del sector turístic de Catalunya afectats econòmicament per les conseqüències de la COVID-19.

L'objectiu d'aquestes subvencions és donar suport a les persones autònomes així com a les empreses del sector turístic i d'interès turístic de Catalunya.  D'aquesta manera es pretén mantenir l'activitat d'aquestes persones i garantir la seva supervivència davant la situació provocada per la COVID-19.

Es tracta d’un ajut en forma d'aportació única per beneficiari amb imports que oscil•len entre els 2.000 i 20.000 euros.

Aquest tràmit es pot sol·licitar fins el 30 de desembre de 2020 a través del Canal Empresa de la Generalitat de Catalunya. Entreu en el següent enllaç:

https://canalempresa.gencat.cat/ca/integraciodepartamentaltramit/tramit/PerTemes/Subvencions-per-a-autonoms-i-empreses-del-sector-turistic-de-Catalunya-afectats-economicament-per-la-COVID-19-Agencia-Catalana-de-Turisme

A qui va adreçat?

  • A guies de turisme de Catalunya habilitats.
  • A titulars d'establiments d'allotjament turístic: establiments hotelers, apartaments turístics, càmpings i establiments de turisme rural.
  • A agències de viatges.
  • A establiments i activitats d'interès turístic: persones o empreses que contribueixen a dinamitzar i promoure el turisme i afavoreixen les estades al territori tot enriquint l'experiència dels visitants als quals principalment adrecen les propostes, com ara congressos i turisme de reunions; rutes guiades, culturals, sortides de coneixement del patrimoni i el medi natural i excursions; senderisme, cicloturisme, enoturisme, ecoturisme; activitats aquàtiques i nàutiques; activitats desenvolupades en parcs de natura, aquàtics i temàtics.
  • A les persones explotadores d'habitatges d'ús turístic.

A l'efecte d'aquestes bases, s'hi entenen incloses les activitats següents:

  •     Congressos i turisme de reunions.
  •     Rutes guiades, culturals, sortides de coneixement del patrimoni i el medi natural i excursions.
  •     Senderisme.
  •     Cicloturisme.
  •     Enoturisme.
  •     Ecoturisme.
  •     Activitats aquàtiques i nàutiques.
  •     Activitats desenvolupades en parcs de natura, aquàtics i temàtics.

S'hi inclouen també les explotadores d'habitatges d'ús turístic. D'acord amb les condicions específiques de compliment que s'especifiquen addicionalment.

 

Recordeu que la sol·licitud s'haurà de presentar de forma telemàtica i és necessari tenir habilitada la signatura electrònica.

Podeu comprovar si podeu sol·licitar aquest ajut així com resoldre altres dubtes sobre aquesta convocatòria en el següent apartat web:
http://empresa.gencat.cat/ca/treb_ambits_actuacio/turisme/emo_canal_intern/faq/ajuts-empreses/subvencions_turisme_covid_ACT/

També podeu adreçar les vostres consultes particulars al servei d’atenció a les empreses i entitats del sector turístic de l’Agència Catalana de Turisme:

http://act.gencat.cat/contacte/

 

Enllaços relacionats

Departament d'Empresa i Coneixement

Agència Catalana de Turisme (ACT)

Bases de la convocatòria

RESOLUCIÓ EMC/3015/2020, de 20 de novembre, per la qual es fa pública la convocatòria per a la concessió de subvencions a autònoms i empreses del sector turístic de Catalunya afectats econòmicament per les conseqüències de la COVID-19

RESOLUCIÓ EMC/2810/2020, de 6 de novembre, per la qual s'aproven les bases de la línia de subvencions per a autònoms i empreses del sector turístic de Catalunya afectats econòmicament per les conseqüències de la COVID-19.

RESOLUCIÓ EMC/2928/2020, de 17 de novembre, de modificació de la Resolució EMC/2810/2020, de 6 de novembre, per la qual s'aproven les bases de la línia de subvencions per a autònoms i empreses del sector turístic de Catalunya afectats econòmicament per les conseqüències de la COVID-19.

Veure totes les notícies