donem impuls a l'emprenedor!

L’Ajuntament de Martorell i el Consell Comarcal de l’Anoia presenten les seves preacceleradores d’automoció

27/11/2020 10:23

L’Ajuntament de Martorell a través del Centre de Promoció Econòmica Molí Fariner i el Consell Comarcal de l’Anoia a través del Campus Motor Anoia, en col•laboració amb el Clúster de la Indústria de l'Automoció de Catalunya (CIAC) i la Universitat de Lleida, han presentat aquest dijous una nova edició del programa PRIMER de Preacceleració Catalunya Emprèn de la Generalitat de Catalunya per coordinar i fer crèixer projectes emprenedors territorials innovadors en el sector de l’automoció.

L’acte de presentació que dona el tret de sortida a les dues preacceleradores especialitzades s’ha celebrat  telemàticament a través del campus virtual de la Universitat de Lleida.  En aquesta edició del programa PRIMER de Preacceleració, l’Ajuntament de Martorell i el Consell Comarcal de l’Anoia junt amb el Clúster de la Indústria de l'Automoció de Catalunya (CIAC) col·laboren per impulsar i donar a conèixer de manera conjunta les seves preacceleradores centrades totes dues en el sector de l’automoció.

L’acte ha comptat amb les intervencions de diferents representants de les entitats participants, l’ Il•lm. Sr. Xavier Fonollosa, alcalde de l’Ajuntament de Martorell, el Sr. Jordi Cuadras, vicepresident del Consell Comarcal de l’Anoia, el Il·lm.  Sr. Josep Maria Vall, president del Clúster de la Indústria d’Automoció de Catalunya (CIAC) i  el Sr. Carles Florensa, director del Centre de Formació continua de la Universitat de Lleida.

El president del CIAC, el sr. Josep Maria Valls, ha destacat la importància del sector de l’automoció a Catalunya, amb les necessitats de les empreses i els projectes innovadors. En la mateixa línia s’ha pronunciat el sr. Jordi Cuadras, vicepresident del Consell Comarcal de l’Anoia manifestant el suport de les entitats de manera conjunta per impulsar de projectes d’automoció i innovació, emprenedoria i formació especialitzada en el territori.

El sr. Carles Florensa,  director del Centre de Formació continua de la Universitat de Lleida , per la seva part ha incidit en les col·laboracions i suports a iniciatives públiques que generen nous camps d’aprenentatge i major especialització professional en els sectors innovadors del territori.

Les responsables de les preacceleradores, la Sra. Carme Moles, cap de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Martorell i la Sra. Silvia Bosca, cap de l’Àmbit d’Estratègies per l’Ocupació Consell Comarcal de l’Anoia, han donat a conèixer els trets característics de cadascun dels programes de formació especialitzada que es realitzarà durant aquesta nova edició.

L’Ajuntament de Martorell, a través del Molí Empresa, impulsa la segona edició de la preacceleradora “ACCELERA MARTORELL: Reptes de la Indústria 4.0 en l’Automoció”, programa de formació tecnològica centrat en la indústria 4.0 amb reptes Lean Manufacturing, Digitalització en l’entorn industrial, Robotització de procesos, IOT, recollida de dades, Big Data i Realitat Augmentada i Virtual.
Per la seva banda el Campus Motor Anoia del consell Comarcal de l’Anoia, en la tercera edició de la seva preacceleradora, es continua focalitzant en el vehicle connectat amb el programa “CONNECTED CAR LIVING LAB”, formació especialitzada orientada a les persones interessades a poder adquirir coneixements específics del vehicle connectat, cooperatiu i autònom.

Durant el programa, els participants rebran formació especialitzada dins el sector de l’automoció i gratuïta per estimular la seva emprenedoria, a través de la innovació i la tecnologia.

L’alcalde de Martorell, el sr. Xavier Fonollosa, ha realitzat la cloenda de l’acte apuntant que “la indústria de l’automoció necessita idees brillants per solucionar els reptes emergents del sector com la conectivitat, la digitalització, la  mobilitat, la industria 4.0…per poder afrontar aquests reptes amb garantia d’èxit hem de facilitar la formació especialitzada”. “La indústria de l’automoció és el segon sector que genera més producte interior brut (PIB) a Catalunya, i Martorell amb SEAT n’és la capital. Estem ben posicionats, i necessitem aprofitar el talent que tenim”.

 

“Accelera Martorell” i “Anoia Connected Car Living Lab”, Formació tecnológica especialitzada, empresarial i mentoria

Els programes formatius especialitzats “Accelera Martorell” i “Anoia Connected Car Living Lab”, en aquesta edició, consten de 100 hores de formació (70 hores formació tecnològica especialitzada i 30 hores formació empresarial), tutories amb mentors i diferents visites.  

Un dels elements destacables del programa és el seguiment dels projectes per part de professionals reconeguts i amb experiència dins el sector de l’automoció, fet que proporciona una visió molt real de l’encaix de la futura empresa.

Enguany les dues preacceleradores presenten algunes novetats respecte a les anteriors edicions adaptades a la situació actual en la qual ens trobem a causa de la crisi de la COVID-19, enguany es realitzaran en modalitat 100% ONLINE, facilitant als seus participants el seguiment del curs de manera virtual.
Una altra de les novetats d'aquesta edició és, que gràcies a la col·laboració amb la Universitat de Lleida, els participants rebran el títol d’expert universitari amb 15 ECTS reconeguts i expedits per la Universitat de Lleida. 
Els dos programes formatius estan totalment subvencionats per Catalunya Emprèn de la Generalitat de Catalunya, el Fons Social Europeu, l’Ajuntament de Martorell i el Consell Comarcal de l’Anoia, a l’alumnat no li suposarà cap cost.

Enllaços relacionats

http://acceleramartorell.cat
http://www.anoiaactiva.cat/accio/anoia-connected-car-living-lab/
www.moliempresa.cat
www.ciac.cat

Veure totes les notícies