donem impuls a l'emprenedor!

Finalitza la Formació Ocupacional d’enguany amb el mòdul de pràctiques professionals del curs “Activitats Aux. de Comerç”

27/11/2020 14:06

L’Ajuntament de Martorell a través del Centre de Promoció Econòmica Molí Fariner, ha impartit enguany sis cursos de Formació Ocupacional dins la convocatoria FOAP 2019 atorgats pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i adreçats a persones en situació d'atur.

Durant la convocatòria FOAP 2019 el Centre de Promoció Econòmica Molí de l’Ajuntament de Martorell ha impartit 6 cursos de formació ocupacional que han finalitzat aquest mes de novembre; "Anglès A2", "Anglès B2", CP "Activitats auxiliars de Magatzem" 2 edicions, CP “Activitats auxiliars de comerç” i CP "Operacions Auxiliars de serveis administratius i generals".

Els primers cursos que es van iniciar al mes d’octubre 2019 van ser els d’idiomes; Curs "Anglès A2" (190 hores) i Curs "Anglès B2" (280 hores),  i el Certificat de Professionalitat "Operacions Auxiliars de serveis administratius i generals" (470 hores).
El següent curs realitzat va ser la primera edició del CP  "Activitats auxiliars de Magatzem" (250 hores) impartit del novembre de 2019 al mes de març de 2020.

Al mes de març es van inicar els dos darrers cursos d’aquest 2020, la segona edició del CP  "Activitats auxiliars de Magatzem"  i el CP “Activitats auxiliars de comerç”, que malauradament es van suspendre temporalment per la situació excepcional generada per la crisi sanitaria de la COVID-19 que va aturar tota la activitat formativa presencial. Degut a aquesta situació aquestes formacions, i tota la resta d’activitat del centre, es van reconvertir i finalment es van continuar realitzant de manera telemàtica.

Pràctiques professionals

Durant aquest mes de novembre els alumnes del curs de Formació ocupacional del Certificat de Professionalitat “Activitats auxiliars de Comerç” que clou la formació ocupacional d’enguany, han finalitzat la seva formació amb la realització de 40 hores del mòdul de pràctiques professionals no laborals inclòs en els itineraris formatius corresponent a aquest certificat de professionalitat.   Els 8 alumnes han realitzat les seves pràctiques en diferents empreses de Martorell, com  Caprabo, Carrefour i Floristeria Art Detall.

Destaquem que en aquesta convocatòria FOAP 2019, 41 alumnes han realitzat el mòdul de pràctiques i hem comptat amb la col·laboració d’un total de 9 empreses diferents de Martorell i rodalies en convenis de pràctiques.

Pel que fa al CP "Operacions Auxiliars de serveis administratius i generals", 8 alumnes van realitzar les 40 hores de pràctiques en diferents empreses de Martorell com la Fundació Arc de Sant Martí, Especialitats Vira, Dep. Promoció Económica i CIES de l’Ajuntament de Martorell, Niubó Administració i Victor López Assessors.

Les pràctiques de les dues edicions del curs de "Activitats auxiliars de Magatzem", les han finalitzat un total de 25 alumnes, que van realitzar la seva experiència laboral en les empreses: Especialitats Vira, Carrefour Martorell, la brigada municipal de l’Ajuntament de Martorell i Jamón Ceres.

Finalment 4 alumnes han aconseguit un contracte laboral en aquestes empreses un cop finalitzades les seves pràctiques.

Des del Centre de Promoció Econòmica agraïm la col·laboració del teixit empresarial, facilitant l’accés a les pràctiques dels alumnes i donant l’oportunitat a aquestes persones d’aplicar els coneixements adquirits durant la seva formació específica per tal de millorar la seva inserció laboral.

Formació Ocupacional

Els cursos de formació ocupacional estan adreçats prioritàriament a les persones que es troben en situació de desocupació, busquen feina i tenen interès a millorar o aprendre una nova ocupació. Aquestes accions formatives estan subvencionades pel Servei d’Ocupació de Catalunya i el Fons Social Europeu, dins de les convocatòries anuals de formació ocupacional, i no tenen cap cost per a l’alumne.

En els propers dies es publicarà la nova oferta formativa sol·licitada per part de l’Ajuntament de Martorell per la propera convocatòria FOAP 2020, que es podrá consultar com sempre a través de la web www.moliempresa.cat

 

Veure totes les notícies