donem impuls a l'emprenedor!

La cooperativa “Màgica” de l’escola El Pontarró sol·licita el NIF i aprèn a dissenyar el seu logotip

17/12/2020 13:07

Els alumnes de l’escola El Pontarró participants en el projecte “Cultura Emprenedora a l’Escola” han constituït de manera telemàtica aquest matí la seva cooperativa escolar i han participat en un taller d’imatge corporativa per aprendre a dissenyar el seu logotip.

L’Ajuntament de Martorell participa novament al programa ‘Cultura Emprenedora a l’Escola’ (CUEME), enguany amb dues escoles del municipi; l’escola José Echegaray i El Pontarró, en una edició preferentment en línia adaptada a la situació generada per la crisi sanitària de la Covid-19.

El programa, iniciat a Martorell des del curs 2013-2014, fomenta la cultura emprenedora i les competències bàsiques al cicle superior d’educació primària. El projecte Cultura Emprenedora a l'Escola és un recurs impulsat per la Diputació de Barcelona, des d'Educació i Promoció Econòmica i Ocupació, amb l'objectiu de fomentar els valors de l'emprenedoria en els alumnes de cicle superior de primària.  Aquest projecte, que vincula els centres educatius i els ens locals, es fonamenta en dos pilars bàsics: l'estratègia local i el projecte educatiu a l'aula. El primer assegura la integració del projecte en les polítiques municipals i el segon permet, a través de l'adquisició de competències bàsiques, fomentar la cultura emprenedora entre els alumnes, mitjançant la creació d'una cooperativa escolar.

Sol·licitud NIF
Els alumnes de l’escola El Pontarró han sigut els primers participants d’aquest curs 2020-21 en registrar la seva cooperativa “MÀGICA”, sol·licitant el seu NIF al Centre de Promoció Econòmica de manera telemàtica a través de la plataforma jitsi.

En aquesta sessió telemàtica els representants d’aquesta cooperativa escolar han tramitat la sol·licitud del NIF amb la cap del departament Carme Moles i les tècniques Ana Millán i Dolors Fernàndez. Els alumnes abans de demanar el NIF han hagut de preparar tota la documentació relativa a la petició i han creat els estatuts, l'acta de constitució, la fitxa de cooperativista, finalment han omplert una sol•licitud adaptada per aconseguir el carnet que valida la seva cooperativa i els adjudica un número de NIF. 
Els representants legals escollits en votació pels mateixos companys han signat prèviament la constitució de la cooperativa.

Taller de logotip i imatge corporativa
Els cooperativistes de “Màgica” han participat posteriorment en un taller de logotip i imatge corporativa amb l’objectiu de conèixer de forma clara i senzilla el procés de creació i disseny d'un logotip per la seva cooperativa. Durant el taller, impartit per la tècnica de Promoció Econòmica, Raquel Moya, els alumnes han rebut una petita formació sobre com escollir la forma, la tipografia i els colors del seu logotip, tot fent una reflexió de què és el que es vol transmetre i quines són les característiques de la cooperativa i poder així plasmar-ho en il·lustracions i lletres.

Gràcies a aquesta formació els alumnes coneixen la importància de la imatge corporativa en l’empresa, els elements que la formen, el significat i característiques dels logotips tenint en compte la comunicació del producte i de l’empresa. Aquest procés de disseny del logotip treballa també un dels objectius principals del projecte: el treball en equip, la discussió i valoració, aprendre a valorar als companys, fer aportacions per aconseguir una finalitat conjunta pel grup, que és un dels pilars del projecte de cultura emprenedora.

Un cop escollit el nom, constituïda la cooperativa i coneixent les pautes de la creació de la imatge corporativa, els alumnes han de treballar el seu logotip i començar a definir les propostes de productes a elaborar per la cooperativa.
Els cooperativistes pròximament també coneixeran a les seves padrines, Alba, Lorena i Aylin de l’empresa Ala Psicologia que els hi donaran suport durant tot el projecte.

Enllaç relacionat

Cultura Emprenedora a l’Escola

Ala Psicologia

 

 

Veure totes les notícies