donem impuls a l'emprenedor!

La Cambra de Comerç de Barcelona crea el Programa Simbiosi per accelerar la recuperació del nombre d'emprenedors

06/05/2014 12:02

El Programa Simbiosi neix a iniciativa de la Comissió de Joves Empresaris de la Cambra, amb l'objectiu final de materialitzar el projecte de l'emprenedor com a nova iniciativa empresarial. Forma part de la línia d'estratègia i creixement en emprenedoria de la Cambra de Comerç de Barcelona.

Segons les últimes dades de l'informe sobre l'activitat emprenedora a Catalunya del Global Entrepreneurship Monitor (GEM), la taxa d'activitat va persistir el 2012 en el seu repunt emprenedor iniciat l'any anterior, després de quatre anys de davallades, tot i que sense arribar als nivells de 2007 (7,9% enfront 8,4%, respectivament). L'informe situa el nombre d'emprenedors a Catalunya el 2012 en 385.900.

El perfil més comú de la persona emprenedora a Catalunya és el d'un home, de 40 anys de mitjana, de nacionalitat espanyola, autònom sense assalariats, amb un nivell d'estudis alt (educació secundària postobligatòria o universitària) i que opera principalment al sector serveis, segons l'estudi 'L'emprenedoria a Catalunya: activitat, educació i polítiques' del CTESC, publicat recentment.

El Programa Simbiosi neix a iniciativa de la Comissió de Joves Empresaris de la Cambra, amb l'objectiu final de materialitzar el projecte de l'emprenedor com a nova iniciativa empresarial. Forma part de la línia d'estratègia i creixement en emprenedoria de la Cambra de Comerç de Barcelona.

A través d'aquest programa es posarà en contacte directius d'empreses consolidades com Mat Investment Holding, Fiatc i Speed Telematic amb emprenedors que tinguin projectes de nova creació o amb una antiguitat inferior a cinc anys. Així, segons destaca la Cambra, el projecte beneficia a les dues parts perquè es pot concretar amb la creació d'una nova empresa, o amb la incorporació de la iniciativa empresarial en l'empresa consolidada, o amb la forma de col·laboració que sigui més adequada en cada cas. És per això que permet a l'emprenedor posar en valor el seu projecte i aconseguir els recursos necessaris per dur-lo a terme i a les empreses ja consolidades, contribuir a la seva innovació per millorar la seva competitivitat.

Els recursos que es faciliten en el projecte no sempre són financers. Es poden tractar d'espais, de contactes amb proveïdors, d'accés a condicions comercials pròpies d'empreses en funcionament, o suport d'estructura en àrees com màrqueting, internacional o assessorament jurídic.

El programa s'estructura a través de tres línies, que són 'Be to Be' -facilita la trobada entre un emprenedor amb una idea innovadora i una empresa que estigui buscant nous productes o línies que aportin valor afegit al seu negoci-, 'Call' -les companyies interessades en nous reptes podran crear un concurs en què es convoqui als emprenedors a presentar idees que donin resposta a les seves necessitats- i trobades sectorials -espais de networking, per sectors, on empreses i emprenedors interessats puguin compartir idees i trobar punts d'unió per iniciar possibles col·laboracions.

Font: La Vanguardia

 

Enllaç Relacionat

Cambra de Comerç de Barcelona

Veure totes les notícies