donem impuls a l'emprenedor!

[EMPRESES-AUTÒNOMS] Segona línia subvenció per a restauració, estètica, i establiments de centres comercials afectats pels tancaments per la Covid-19

21/12/2020 11:45

El Departament d’Empresa i Coneixement obre dilluns, dia 21, la segona línia d’ajuts a restauració, centres d’estètica i bellesa, i establiments comercials situats en un centre o recinte comercial, per fer front a l’extensió dels tancaments decretats amb motiu de la Covid-19. La línia està dotada amb 60 milions d’euros.

  • Avui dilluns es publica al DOGC la nova convocatòria, dotada amb 60 milions d’euros, i els ajuts es podran sol·licitar a partir de les 12.00 hores a través de Canal Empresa
     
  • Els establiments ubicats en centres o recintes comercials rebran una subvenció de 3.000 euros, el doble del que s’havia previst inicialment, mentre que restauració i centres d’estètica rebran 2.000 i 1.500 euros respectivament
     
  • Únicament hauran de sol·licitar els ajuts els comerços de centres o recintes comercials i els establiments de restauració i estètica que no van demanar la primera línia d’ajuts
     
  • Els establiments de restauració i estètica que ja han estat beneficiaris de la primer línia rebran un segon pagament automàtic sense haver de fer cap tràmit nou
     

Nova subvenció en l’àmbit de les activitats de restauració, els centres d’estètica i bellesa i els establiments comercials situats en un centre o recinte comercial, afectats econòmicament per les mesures de tancament decretades per pal·liar els efectes de la COVID-19.

Beneficiaris

S’hi podran acollir autònoms, microempreses i pimes que prestin activitats de restauració o siguin titulars d’un centre d’estètica i bellesa, o d’un establiment o local que es trobi dins d’un centre o d’un recinte comercial, obligats al tancament el novembre passat en compliment de les restriccions sanitàries per la pandèmia. També s’inclouen les fundacions d’inserció social de persones en risc d’exclusió dedicades a la restauració afectades per aquests tancaments.

Les quanties dels ajuts

Bars, restaurants i cafeteries rebran una aportació de 2.000 euros, mentre que l’ajut per als centres d’estètica i bellesa serà de 1.500 euros. Aquestes aportacions s’afegeixen a les que ja es van poder acollir a la primera convocatòria d’ajuts, oberta el 26 d’octubre passat.

Els comerços situats dins de centres o recintes comercials rebran un ajut de 3.000 euros, el doble del que s’havia pressupostat inicialment.

Només hauran de tramitar l’ajut els qui no n’hagin sol·licitat cap anteriorment

Únicament hauran de presentar sol·licitud per demanar l’ajut els qui no n’hagin rebut cap abans. És a dir, els establiments comercials situats en un centre o recinte comercial, i els establiments de restauració i estètica que no els van demanar en la primera convocatòria.

En el cas dels establiments de restauració, centres d’estètica i bellesa que ja són beneficiaris de la primera línia d’ajuts rebran un segon pagament automàtic de l’ajut sense haver de fer cap tràmit nou.

Aquestes subvencions es poden acumular a altres subvencions o ajuts públics i/o privats, nacionals o internacionals, ja sol·licitats. Es donarà prioritat en el pagament als beneficiaris que no hagin cobrat cap ajut.

El Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM) ha realitzat diverses sessions informatives i ha habilitat al seu web informació addicional i aclariments de dubtes.

Termini sol·licituds: 21/12/2020 12:00h fins al 30 de desembre de 2020 a les 14:00 h o fins a l’exhauriment del pressupost.

Enllaços relacionats

Canal Empresa

Subvencions per Restauració, centres d'estètica i bellesa i establiments en centres comercials- 2a convocatòria

Infografia

Convocatòria DOGC núm. 8300 (21 de desembre de 2020) 

El Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM)

Veure totes les notícies