donem impuls a l'emprenedor!

L'Ajuntament de Martorell subvenciona a locals comercials que hagin instal·lat o traslladat la seva activitat al nucli urbà l'any 2020

18/01/2021 08:06

L’Ajuntament de Martorell obre el termini de sol·licitud per a l’atorgament de subvencions per a instal·lació o trasllat d’activitat, a partir de l’1 de gener de 2020, a un local comercial del nucli urbà de Martorell, per a persones treballadores autònomes i empreses amb un màxim de 10 treballadors.

  • Ajuts destinats a la instal·lació o trasllat d’activitat a un local comercial del nucli urbà de Martorell, a partir de l’1 de gener de 2020,  per a persones treballadores autònomes i empreses amb un màxim de 10 treballadors. 
     
  • El termini per a la presentació de sol·licituds començarà el 18 de gener del 2021 i finalitzarà el 30 d’abril del 2021, o abans si s’ha exhaurit el crèdit existent.
     
  • Aportació directa de fins a 3.000 € per aquelles persones beneficiàries que instal·lin la seva nova activitat a un local comercial del nucli urbà del municipi de Martorell.
     
  • Aportació directa de fins a 2.000 € per aquelles persones beneficiàries que, tenint ja una seu a Martorell, obrin una segona seu o traslladin l’existent a un local comercial del nucli urbà del municipi de Martorell.
     
  • L’import concedit s'haurà de destinar a fer front a les despeses d’instal·lació o trasllat a un local comercial del nucli urbà de Martorell respecte de l’activitat econòmica.
     
  • Els ajuts són compatibles i acumulables amb qualsevol altra concedida per altres administracions.

 

L'Ajuntament de Martorell va aprovar al ple del passat 20 de juliol de 2020, les bases dels ajuts econòmics, en règim de concurrencia no competitiva, destinades a empreses i autònoms per a la instal·lació de la seva activitat al nucli urbà de Martorell.

Un cop resoltes les al·legacions i publicades les bases al Butlletí Oficial de la Província de Barcelona del 24 de novembre de 2020, han esdevingut definitives, el dia 17 de desembre de 2020, i s’obre el termini per sol·licitar les ajudes.

El termini per a la presentació de sol·licituds de les “Subvencions per a la instal·lació o trasllat d’activitat a un local comercial del nucli urbà de Martorell” començarà el 18 de gener del 2021 i finalitzarà el 30 d’abril del 2021, o abans si s’ha exhaurit el crèdit existent.

Aquest ajut es configura com una de les mesures incloses en el Pla de reactivació econòmica i de protecció social de Martorell “Martorell Actua”, que contempla accions en diversos àmbits per fer front als efectes de la COVID-19, aprovat en sessió del ple de l’Ajuntament de Martorell tinguda el dia 20 de juliol de 2020.

Qui pot demanar aquest ajut?

Aquesta nova línia d'ajuts específics està adreçat a persones treballadores autònomes i empreses amb un màxim de 10 treballadors que a partir de l’1 de gener de 2020 i fins exhaurir la partida pressupostària corresponent, instal·lin o traslladin la seva activitat a un local comercial del nucli urbà de Martorell.

Les persones beneficiàries hauran de complir els requisits següents:

• Ser persona física autònoma o persona jurídica (societats mercantils, laborals i cooperatives) i estar donada d’alta en algun dels epígrafs de l’Impost d’Activitats Econòmiques.

• Tenir la seu social, delegació o centre de treball al municipi de Martorell i, tot i estar desenvolupant la seva activitat comercial, empresarial o professional en un altre indret de Martorell, traslladar la seva activitat o constituir una segona seu de la seva activitat al nucli urbà del municipi de Martorell.

• Donar d’alta la seva seu social, delegació o centre de treball al nucli urbà del municipi de Martorell, en el supòsit d’obertura d’una nova activitat.

• Tenir un màxim de 10 treballadors/es.

Imports concedits

L’Ajuntament de Martorell atorgarà a les persones beneficiàries els següents imports:

a) Un import de fins a 3.000 € per aquelles persones beneficiàries que instal·lin la seva nova activitat a un local comercial del nucli urbà del municipi de Martorell.

b) Un import de fins a 2.000 € per aquelles persones beneficiàries que, tenint ja una seu a Martorell, obrin una segona seu o traslladin l’existent a un local comercial del nucli urbà del municipi de Martorell.

Despeses subvencionables

L’import concedit d’aquesta subvenció s'haurà de destinar a fer front a les despeses d’instal•lació o trasllat a un local comercial del nucli urbà de Martorell respecte de l’activitat econòmica de les persones incloses en aquesta línia de subvenció d’acord amb la següent tipologia:

a) Els projectes tècnics (interiorisme, enginyeria, decoració o arquitectura).
b) Les obres (reforma parcial o integral de la superfície comercial –inclosa la imatge exterior. També les obres en l’obrador adjacent, si és visible des de la sala de vendes i queda incorporat a la superfície comercial).
c) Les instal•lacions (electricitat, aigua, aire condicionat....).
d) L’equipament tècnic inclòs en la reforma del local comercial (com ara, tpv, codi de barres, balances, plotters, reprografia, revelat digital, projectes de tecnologies de la informació i les inversions en maquinari i programari).
e) Les taxes pagades a l’Ajuntament de Martorell en concepte d’activitats sotmeses a llicència ambiental o al règim de comunicació, o en concepte d’activitats i instal·lacions innòcues, regulades per l’Ordenança fiscal núm. 10, reguladora de la taxa per la intervenció municipal en les activitats i instal·lacions.

El període imputable de les despeses presentades per a obtenir la subvenció és l’associat al temps transcorregut des del dia 1 de gener de 2020 fins el dia 31 de desembre de 2020.

Les subvencions seran compatibles amb les corresponents limitacions pel que fa a la suma dels imports, amb qualsevol altra concedida per altres administracions o ens públics o privats. Així mateix, les subvencions seran compatibles amb bonificacions i exempcions fiscals.

No obstant, el seu import no podrà ser d'una quantia que, en concurrència amb d'altres subvencions, bonificacions o ajuts rebuts d'altres administracions o ens públics o privats, nacionals o internacionals, superi el cost de les despeses suportades pel beneficiari.

Sol·licitud i documentació

Les sol·licituds de les subvencions, en règim de concurrència no competitiva, es podran presentar:

Tramitació electrònica a través de la seu electrònica “Subvencions per a la instal•lació o trasllat d’activitat a un local comercial del nucli urbà”, a la web www.martorell.cat
Per a persones físiques o jurídiques. *Les persones jurídiques estan obligades a relacionar-se a través de mitjans electrònics amb les administracions públiques per efectuar qualsevol tràmit d’un procediment administratiu.

Presencialment, a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) de l’Ajuntament de Martorell.
Només per a les persones físiques. Cal demanar cita prèvia trucant al 93 775 60 76 o enviar un correu electrònic a oac@martorell.cat.

Les sol·licituds es resoldran per ordre cronològic de presentació, quan s’hagin efectuat les verificacions oportunes i fins a exhaurir el pressupost.

Justificació de la subvenció

Les persones beneficiàries hauran de justificar davant de l’Ajuntament de Martorell l'aplicació de l'import de la subvenció atorgat a les despeses elegibles especificades. A tal efecte, presentaran un compte justificatiu acompanyat dels justificants de despesa i pagament corresponents i s'haurà de presentar com a màxim fins el 30 de juny de 2021.

 

Enllaços relacionats

Tramitació SEU ELECTRÒNICA  Tràmit: “Subvencions per a la instal•lació o trasllat d’activitat a un local comercial del nucli urbà”

Bases subvenció BOPB

SUBVENCIONS LOCALS COMERCIALS NUCLI URBÀ

Veure totes les notícies