donem impuls a l'emprenedor!

L’Ajuntament de Martorell demana al SOC que fomenti la contractació en pràctiques dels joves

20/01/2021 07:04

L’Ajuntament de Martorell enviarà una declaració institucional al Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) que interpel·la aquest ens a mantenir una dotació pressupostària de 13 milions d’euros al Programa de Garantia Juvenil. La partida preveia inicialment subvencionar la contractació en pràctiques de joves dins del programa.

El consistori considera molt important que els diners es destinin als joves, un col·lectiu especialment sensible en el món laboral i a la comarca del Baix Llobregat.

L’Ajuntament reitera en la declaració “l’aposta del Baix Llobregat per una transició i sortida de la crisi de forma inclusiva, amb una atenció específica i propera al col·lectiu de joves”, tenint en compte “la seva especial vulnerabilitat”. Il·lustra que a la comarca hi ha 6.245 joves aturats, i que això pot comportar “conseqüències a mig i llarg termini”, una problemàtica de fons “que pot impactar la competitivitat del territori, les oportunitats laborals i la capacitat de retenció i captació de talent”.

L’alcalde, Xavier Fonollosa, considerava que “el govern del país s’ha equivocat amb aquesta mesura, però estic segur que és un error que esmenarà i corregirà”. Destacava la importància que la partida de 13 milions serveixi per “fomentar la contractació en pràctiques de joves dins d’un programa que els suposa el primer contacte amb el món laboral i que ha funcionat molt bé. És dels que més orgullosos podem estar com a país”.

També confiava en la rectificació del Govern la regidora de Promoció Econòmica Rosa Cadenas, qui va posar xifres a l’impacte local del canvi de plans del SOC: “El 2016 vam començar amb 10 joves contractats, i aquest 2020 només ens han donat recursos per a una persona. Ha estat devastador no poder fer aquests contractes. Necessitem aquests recursos per poder contractar joves en pràctiques”.

La declaració institucional és fruit del consens de les cinc forces municipals, després que el PSC proposés el punt a la comissió de govern. El text exigeix al SOC que reconsideri la priorització dels fons per a l’anualitat 2020 i la seva compensació en anualitats posteriors, d’aquest o altres marcs i programes”.

 

Ajuntament de Martorell

Veure totes les notícies