donem impuls a l'emprenedor!

Ajuts d'inversions empresarials d'alt impacte per a la cadena de valor de la indústria de l'automoció

26/01/2021 12:29

Subvencions per a la realització de processos de reflexió estratègica i desenvolupament de plans de transformació tecnològica i negoci, i d’inversions empresarials d’alt impacte per a empreses de la cadena de valor de la indústria de l’automoció.

Què se subvenciona?

Ajuts per empreses de la cadena de valor de la indústria de l’automoció mitjançant les línies següents:

• Subvencions per a la realització de processos de reflexió estratègica i desenvolupament de plans de transformació tecnològica i negoci per a empreses de la cadena de valor de la indústria de l’automoció; a qui els està impactant o impactarà de forma important alguns dels canvis següents: transició del sector automoció cap a la indústria de la nova mobilitat derivada de l’adopció de noves tecnologies i els requeriments en quant a sostenibilitat, nou entorn socioeconòmic, nous hàbits de consum i comportament, nous canals de compra i venda, nou entorn global, nous actors en la cadena de valor, noves possibilitats en quant a la mobilitat incloent el vehicle elèctric, autònom i més sostenible.

• Subvencions per a la realització d’inversions empresarials d’alt impacte per a empreses de la cadena de valor de la indústria de l’automoció; encaminades a aconseguir algun dels següents objectius: mantenir l’activitat productiva i l’ocupació directa de l’empresa a Catalunya, implementar millores en el procés productiu, incrementar la capacitat productiva i l’ocupació directa, atraure noves activitats de l’empresa a Catalunya o adequar i/o millorar les instal·lacions actuals en el cas de projectes de reindustrialització de plantes productives que hagin anunciat el cessament de la seva activitat. Inversions vinculades en la seva totalitat i directament a la fabricació, l’assemblatge o al desenvolupament de productes o serveis per a la indústria del sector de l’automoció.

A qui va dirigit

Les empreses amb establiment operatiu a Catalunya amb activitat principal o secundària inclosa en algun dels codis CCAE-2009 que s’indiquen a continuació:

    Codi CCAE-2009 13: Indústries tèxtils
    Codi CCAE-2009 20: Indústries químiques
    Codi CCAE-2009 22: Fabricació productes cautxú i matèries plàstiques
    Codi CCAE-2009 23: Fabricació d’altres productes minerals no metàl·lics
    Codi CCAE-2009 24: Metal·lúrgia; fabricació de productes bàsics de ferro, acer i ferroaliatges
    Codi CCAE-2009 25: Fabricació productes metàl·lics, excepte maquinària i equips
    Codi CCAE-2009 26: Fabricació de productes informàtics, electrònics i òptics
    Codi CCAE-2009 27: Fabricació de materials i equips elèctrics
    Codi CCAE-2009 28: Fabricació de maquinària i equips ncaa
    Codi CCAE-2009 29: Fabricació de vehicles de motor, remolcs i semiremolcs
    Codi CCAE-2009 30: Fabricació d’altres materials de transport
    Codi CCAE-2009 32: Indústries manufactureres diverses
    Codi CCAE-2009 52: Emmagatzematge i activitats afins al transport
    Codi CCAE-2009 62: Serveis de Tecnologia de la informació
    Codi CCAE-2009 71: Serveis tècnics d'arquitectura i enginyeria; assajos i anàlisis tècnics

S'entén com a empresa tota entitat, qualsevol que sigui la seva forma jurídica, que estigui legalment constituïda en el moment de presentació de la sol·licitud i que exerceixi una activitat econòmica.

Quin és el període de presentació de la sol·licitud?

Des de les 00:00 hores de l’endemà de la publicació fins a:

• Per a processos de reflexió estratègica i desenvolupament de plans de transformació tecnològica i negoci per a la cadena de valor de la indústria de l’automoció, les 14:00 hores del dia 18 de febrer de 2021.

• Per a projectes d’inversió empresarial d’alt impacte
 

Quines despeses són subvencionables?

• Per a processos de reflexió estratègica i desenvolupament de plans de transformació tecnològica i negoci per a la cadena de valor de la indústria de l’automoció, són les despeses d’assessorament extern per dur a terme l’actuació subvencionada.
• Per a projectes d’inversió empresarial d’alt impacte per a empreses de la cadena de valor de la indústria de l’automoció, la despesa subvencionable acceptada mínima ha de ser de 500.000,00 d’euros i la despesa subvencionable acceptada màxima de 10.000.000,00 d’euros.
Es consideren subvencionables les despeses següents:
a) Actius materials: maquinària, equipament i instrumental de laboratori i instal·lacions de nova adquisició directament vinculades al procés productiu i inversions que incorporin processos amb alt contingut tecnològic als equips ja existents.
b) Actius immaterials: Inversió en transferència de tecnologia mitjançant l’adquisició de drets de patents, llicències, know-how o coneixements tècnics no patentats.
c) La despesa de realització, per part d’un auditor de comptes, de l’informe de justificació de l’actuació subvencionada.

En el cas de projectes de reindustrialització de plantes productives que hagin anunciat, mitjançant presentació de la comunicació d’expedient de regulació d’ocupació a l’autoritat laboral, el cessament de la seva activitat, també seran elegibles les despeses vinculades a l’adequació i/o millora de les instal·lacions actuals.
No s’acceptarà l’adquisició d’actius de segona mà, excepte pels projectes de reindustrialització de plantes productives.

Enllaços relacionats

http://www.accio.gencat.cat/ca/inici

Fitxa Resum pdf icon [278,01 kB ]

Canal empresa tràmit

RESOLUCIÓ EMC/2909/2020, de 16 de novembre, per la qual s'aproven les bases reguladores de la línia de subvencions per a empreses de la cadena de valor de la indústria de l'automoció.


RESOLUCIÓ EMC/3031/2020, de 23 de novembre, per la qual s'obre la convocatòria per a l'any 2020 de la línia de subvencions per a la realització d'inversions empresarials d'alt impacte per a la cadena de valor de la indústria de l'automoció de les bases reguladores de la línia de subvencions per a empreses de la cadena de valor de la indústria de l'automoció (ref. BDNS 535365).

Veure totes les notícies