donem impuls a l'emprenedor!

Cinc empreses del Baix Llobregat opten als premis PIMES

08/05/2014 19:02

Cinc empreses de la comarca del Baix Llobregat han presentat candidatures per aspirar a almenys un dels Premis Pimes de l’edició d’enguany, el que representa el 7% de les empreses aspirants. El 38% són de la resta de l’Àrea Metropolitana de Barcelona i rodalies (28); un 19%, de la Catalunya Central (14); un 22%, de Girona (16), un 5%, de Tarragona (4); i un 9%, de Lleida (7).

Les 20 personalitats que formen part del Jurat dels Premis s’han reunit per estudiar i fer la deliberació corresponent de les 74 candidatures presentades, provinents de 63 empreses. Els Premis Pimes compten amb 4 modalitats: pime més competitiva, amb categoria de micro, petita i mitjana empresa; comerç més competitiu; premi Fundació PIMEC als valors d’empresa i premi a la qualitat lingüística en el món empresarial. El 54% de les candidatures que opten als premis ho són per la categoria de pime més competitiva; un 20% per la de valors d’empresa; un 15% opten a la de comerç més competitiu; i un 11%, a la de qualitat lingüística en el món empresarial.

Quant als sectors econòmics que representen les candidatures proposades, 44 són de la indústria (que aconsegueixen doblar les candidatures de l’any anterior); 29 provenen dels serveis, i només una és del sector construcció.
Josep González, president de PIMEC, ha explicat durant la reunió del Jurat que “la major participació d’empreses als Premis fa pensar que aquestes han millorat l’activitat i els seus resultats, tot i que això no vol dir que hagin deixat de tenir problemes: la falta de finançament, la morositat, la pressió fiscal...continuen sent realitats molt habituals dins del món de les pimes i els autònoms”. Josep González considera “una bona notícia que remuntin les empreses aspirants a ser premiades”, però recorda que “encara ens trobem distanciats del nombre de candidatures que es presentaven abans de la crisi”.

El Sopar solidari anual de PIMEC, que servirà de marc per lliurar els Premis Pimes 2014,  serà el 8 de juliol. També es lliuraran altres guardons que no van a Jurat com el Premi al millor treball periodístic en temes econòmics, el Reconeixement en el comerç, el Premi a l’experiència de col·laboració empresa-formació professional, el Premi a la diplomàcia empresarial i el Premi a la millor estratègia empresarial a través de la innovació i la internacionalització. L’acte comptarà amb la presència del president de la Generalitat, Artur Mas, i la quota íntegra del sopar que abonen els assistents es destinarà a una causa molt propera per a tots els emprenedors, el programa emppersona d’ajuda a l’empresariat, que la Fundació PIMEC va posar en marxa a finals del 2009.

FONT: www.llobregatdigital.cat

Veure totes les notícies