donem impuls a l'emprenedor!

Les tres cooperatives CUEME de l’escola José Echegaray sol·liciten el NIF al Molí Fariner

23/03/2021 13:12

Els alumnes de 5è de primària de l’escola José Echegaray participants enguany en el projecte “Cultura Emprenedora a l’Escola” han visitat aquest matí el Centre de Promoció Econòmica Molí Fariner per constituir les seves cooperatives.

“Les Manetes del Echegaray”, “Artkids” i “TMW (The Magic Wonkers)” són els noms escollits enguany per les tres cooperatives de  l’escola José Echegaray .


L’Ajuntament de Martorell participa aquest curs al programa ‘Cultura Emprenedora a l’Escola’ (CUEME), amb dues escoles del municipi; l’escola José Echegaray i El Pontarró, aquesta darrera cooperativa ja constituïda al mes de desembre.

El programa, iniciat a Martorell des del curs 2013-2014, fomenta la cultura emprenedora i les competències bàsiques al cicle superior d’educació primària. El projecte Cultura Emprenedora a l'Escola és un recurs impulsat per la Diputació de Barcelona, des d'Educació i Promoció Econòmica i Ocupació, amb l'objectiu de fomentar els valors de l'emprenedoria en els alumnes de cicle superior de primària.  Aquest projecte, que vincula els centres educatius i els ens locals, es fonamenta en dos pilars bàsics: l'estratègia local i el projecte educatiu a l'aula.

Visita al Centre de Promoció Econòmica

Els alumnes de l’escola José Echegaray que formen part de les tres cooperatives, “Les Manetes del Echegaray”, “Artkids” i “TMW (The Magic Wonkers)”, han visitat les instal·lacions del Centre de Promoció Econòmica Molí Fariner per realitzar el següent pas del seu projecte després d’escollir els representants legals en votació pels mateixos companys: la sol·licitud del NIF. Durant la visita els representants de les tres cooperatives escolars han tramitat la sol·licitud del NIF amb la tècnica d’empresa i suport a l’emprenedoria Ana Millán.

Els alumnes abans de demanar el NIF han hagut de preparar tota la documentació relativa a la petició i han creat els estatuts, l'acta de constitució, la fitxa de cooperativista, finalment han omplert una sol•licitud adaptada per aconseguir el carnet que valida la seva cooperativa.
En aquesta ocasió els alumnes no han pogut conèixer personalment al seu padrí, el Marc Obiols de l’empresa OBISUAL MEDIA, però en les pròximes setmanes es posaran en contacte a través d’una  videoconferència.

Les tres cooperatives ja tenen dissenyat els seus logotips i el proper pas en els que estan treballant és definir els productes que han d'elaborar  realitzant els prototips per escollir els que finalment posaran a la venda.


Enllaç relacionat

Cultura Emprenedora a l’Escola
Obisual Media

 

Veure totes les notícies