donem impuls a l'emprenedor!

Els alumnes de l’escola El Pontarró presenten la seva cooperativa “Màgica” a l’alcalde

25/03/2021 13:26

Els alumnes de l’escola El Pontarró participants enguany en el projecte “Cultura Emprenedora a l’Escola” han presentat aquest matí la seva cooperativa “Màgica” a l’alcalde de Martorell el sr. Xavier Fonollosa i a les regidores dels departaments de Promoció Econòmica, Ensenyament i Joventut de l’Ajuntament de Martorell.

Els 8 alumnes de l’escola El Pontarró han presentat, aquest matí de manera telemática, davant l’Ajuntament de Martorell la seva cooperativa anomenada “MÀGICA”, que van constituir el passat mes de desembre sol•licitant el seu NIF a través del Centre de Promoció Econòmica.
En aquesta sessió telemàtica els cooperativistes han explicat com han creat la seva cooperativa i el treball realitzar durant aquests mesos a l’alcalde de Martorell i a les regidores de Promoció Econòmica, Rosa Cadenas, la regidora d’Ensenyament, Soledad Rosende i la regidora de joventut, Raquel Sans.

Els representants d’aquesta cooperativa escolar han escollit als representants legals en votació pels mateixos companys, han seleccionat el nom, han creat els estatuts, han registrat la seva cooperativa, han dissenyat del seu logotip… i ara estan treballant en la producció dels productes que més tard posaran a la venda el dia del mercat.

“La cooperativa Màgica” també està cercant una entitat social, fundació o ONG a la que donaran una part dels beneficis que obtindran el dia de la venda al mercat dels seus productes, cosa que afegeix al projecte la presa de consciència i la responsabilitat social de l'empresa.

Finalment els cooperativistes han informat al sr. Alcalde i a la resta de membres de la corporació municipal, que en aquesta ocasió posaran a la venda els seus productes el dia de Sant Jordi, 23 d’abril de 2021, al vestíbul de l’escola.

 

Cultura emprenedora a l’escola

L’Ajuntament de Martorell participa novament al programa ‘Cultura Emprenedora a l’Escola’ (CUEME), enguany amb dues escoles del municipi; l’escola José Echegaray i El Pontarró, en una edició preferentment en línia adaptada a la situació generada per la crisi sanitària de la Covid-19.
El programa, iniciat a Martorell des del curs 2013-2014, fomenta la cultura emprenedora i les competències bàsiques al cicle superior d’educació primària. El projecte Cultura Emprenedora a l'Escola és un recurs impulsat per la Diputació de Barcelona, des d'Educació i Promoció Econòmica i Ocupació, amb l'objectiu de fomentar els valors de l'emprenedoria en els alumnes de cicle superior de primària.  Aquest projecte, que vincula els centres educatius i els ens locals, es fonamenta en dos pilars bàsics: l'estratègia local i el projecte educatiu a l'aula. El primer assegura la integració del projecte en les polítiques municipals i el segon permet, a través de l'adquisició de competències bàsiques, fomentar la cultura emprenedora entre els alumnes, mitjançant la creació d'una cooperativa escolar.

Enllaç relacionat

Cultura Emprenedora a l’Escola

Veure totes les notícies