donem impuls a l'emprenedor!

El Procicat prorroga les restriccions vigents fins més enllà de la Setmana Santa

26/03/2021 09:02

El Procicat prorroga, fins al 19 d’abril, les restriccions vigents per combatre la COVID-19. D’aquesta manera, no es podrà sortir de Catalunya per Setmana Santa i es limita la mobilitat dins del territori per a grups bombolla. El comerç no essencial i les grans superfícies de fins a 800m2 poden obrir el cap de setmana, i bars i restaurants mantenen l’horari de servei fins a les 17.00h. El toc de queda continua fixat a les 22.00h.

Els propers dies es mantindrà la lliure mobilitat per Catalunya, acotada als grups bombolla i duent emplenada una declaració d’autoresponsabilitat. Per contra, tal i com el govern espanyol va pactar amb les comunitats autònomes fa 15 dies, no es podrà viatjar entre comunitats per Setmana Santa, excepte a les Balears i les Canàries.

Les trobades a les cases només podran ser entre convivents, mentre que a espais públics se’n permetrà de fins a 4 persones -en espais tancats- i de 6 en oberts. Es manté el toc de queda a les 22.00h i fins les 06.00h.

Tots els comerços podran obrir el cap de setmana, inclosos els no essencials i les botigues instal·lades en centres comercials. Els grans establiments de fins a 800 metres quadrats poden obrir, sempre amb una limitació d’aforament al 30%.

Els bars i restaurants mantenen l’horari amb servei de taula continuat de 07.30 a 17.00h i l’opció de servir menjar per emportar fora d’aquest horari. L’aforament màxim a l’interior serà del 30%, amb taules de fins a 4 persones o d’una bombolla de convivència. A l’exterior, les taules podran ser de fins a 6, o més si són una mateixa bombolla.

Els museus, galeries, sales d’exposicions, arxius i biblioteques poden fer actes culturals amb públic, amb un 50% d’aforament, el mateix que és vigent a cinemes, teatres, auditoris, circs, sales de concert.

A l’esport, es mantindran les competicions federades, amb aforaments del 50% a l’aire lliure i del 30% en espais tancats, amb seient preassignat.

A l’àmbit escolar, fora dels dies festius, es manté l’activitat presencial en infantil, primària i ESO, i semipresencial al batxillerat i els cicles formatius. Es permetran les colònies sempre que es facin amb el grup bombolla, podent sortir de la comarca.

 

Enllaç relacionat

Gencat restriccions vigents

Ajuntament de Martorell

Veure totes les notícies