donem impuls a l'emprenedor!

Acte cloenda i lliurament premi millor idea 2a edició de la preacceleradora d’automoció “ACCELERA MARTORELL; Reptes de la Indústria 4.0 en l’Automoció”

31/03/2021 13:42

El pròxim 8 d’abril de 2021 a les 17 h al Centre de Promoció Econòmica Molí Fariner de l’Ajuntament de Martorell se celebrarà l’acte de cloenda i lliurament premi concurs millor idea de la 2a edició “ACCELERA MARTORELL: Reptes de la Indústria 4.0 en l’Automoció”, programa primer preacceleradora d’emprenedoria especialitzada en el sector de l’automoció.

L’acte tindrà lloc dijous 8 d’abril de 2021 a les 17.00 h al Centre de Promoció Econòmica Molí Fariner de l’Ajuntament de Martorell i comptarà amb les intervencions de l’Il·lm. Sr. Xavier Fonollosa, alcalde de l’Ajuntament de Martorell, el Sr. Joaquim Ferrer, secretari d’Empresa i Competitivitat del Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya i el Sr. Josep Maria Vall, president del Clúster de la Indústria d’Automoció de Catalunya (CIAC).

L’Ajuntament de Martorell a través del Centre de Promoció Econòmica Molí Fariner i en col•laboració amb el Clúster de la Indústria de l'Automoció de Catalunya (CIAC) i la Universitat de Lleida han impulsat per segona vegada el programa PRIMER de Preacceleració per coordinar projectes emprenedors territorials d’alta especialització en el sector de l’automoció amb la preacceleradora “ACCELERA MARTORELL: Reptes de la Indústria 4.0 en l’Automoció”.
Aquesta iniciativa de coordinar projectes emprenedors territorials d’alta especialització promoguda pel Programa Catalunya amb l’objectiu d’estimular una emprenedoria d’empreses que des del primer moment volen créixer basant-se en la innovació i la tecnologia.

El programa PRIMER d’emprenedoria especialitzada en automoció “ACCELERA MARTORELL” té l’objectiu de solucionar reptes del sector de l’automoció i els 15 alumnes participants en aquesta segona edició han rebut formació especialitzada (tecnològica i empresarial) que els hi ha permès  adquirir habilitats i coneixements necessaris per desenvolupar, durant aquests mesos, diferents solucions als reptes seleccionats per posar en marxa aquestes iniciatives empresarials.

Durant la jornada DEMODAY de cloenda de la 2a edició “ACCELERA MARTOREL”, del pròxim 8 d’abril, els alumnes participants en el concurs presentaran davant el jurat els projectes en els quals han estat treballant aquests mesos durant el programa de preacceleració, posteriorment es clourà amb l’entrega del premi al guanyador del concurs.
El pròxim  7 d’abril els alumnes participaran en un taller "Elevator Pitch”,  impartit per Jordi Puigdellívol (SHERPA), expert en innovació, emprenedoria, models de negoci i estratègia, que els ajudarà  a preparar les seves presentacions.

La millor idea guanyadora del concurs rebrà un premi econòmic de 2500 euros per engegar el desenvolupament del seu  projecte i gaudirà d’un 1 any d’allotjament gratuït al coworking/viver Molí Empresa.

L’objectiu general del concurs és incentivar les solucions dels reptes plantejats pel sector, reconèixer i premiar l’esforç emprenedor dels participants en la preacceleradora, potenciant l’esperit emprenedor especialitzat en el territori del Baix Llobregat Nord i incentivant el talent creatiu i emprenedor. Amb aquestes iniciatives també es pretén augmentar la projecció externa dels serveis d’assessorament i acompanyament als projectes empresarials del Centre de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Martorell.

El jurat del concurs estarà format per representants de diferents empreses i entitats:

• Representant de l’Ajuntament de Martorell; Sra. Rosa Cadenas, regidora  de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Martorell
• Representant del Clúster de l’Automoció; Sr. Josep Nadal, gerent del Clúster de la Indústria d’Automoció de Catalunya (CIAC)
• Representant equip docent del programa Accelera Martorell; Sr. Joan Matutano, president PROMAUT
• Representant del departament d’empresa i coneixement de la Generalitat de Catalunya; Sra. Lourdes Miras, responsible Programa Primer de Catalunya Emprèn
• Representant Empresaris del sector d’automoció; Sr. Pedro Calef, COO de BTECH president de l’Associació Empreses Polígons Industrials Martorell (AEPIM)

Formació especialitzada 2ª ed. “ACCELERA MARTORELL”

En aquesta 2a edició de la preacceleradora “ACCELERA MARTORELL”, els alumnes han participat  de manera telemática en un programa formatiu especialitzat totalment gratuït i subvencionat de més de 100 hores de formació  (72 hores formació tecnològica especialitzada i més de 30 hores formació empresarial).

Els 15 participants durant el transcurs d’aquesta segona edició del programa han rebut formació especialitzada dins el sector de l’automoció a través de diferents àmbits com Lean Manufacturing, Digitalització en l’entorn industrial, Robotització de processos, IOT, recollida de dades, Big Data i Realitat Augmentada i Virtual. Aquestes sessions de formació, així com el seguiment dels projectes i sessions grupals especialitzades  han estat impartides per professionals reconeguts i amb gran experiència dins el sector de l’automoció.

Durant el programa diferents professionals del sector han realitzat sessions dedicades als Reptes específics del sector de l’automoció com Joan Matutano, president del grup PROMAUT,  Josep Nadal, gerent del Clúster de la Indústria d’Automoció de Catalunya (CIAC), Manel Garcia, de l'empresa AUBAY, i Xavier Riba, de l'empresa INNOVAE.

A mes de desembre els participants van gaudir d’un Networking virtual "Equips Innovadors per emprendre" dinamitzat per Maria Batet, facilitadora gràfica amb eines de creativitat per acompanyar equips a pensar millor, on es va tenir l’oportunitat de conèixer als alumnes.
Els alumnes també han fet una visita a Casa Seat, l’innovador hub mobilitat de Seat ubicat al cor de Barcelona, guiada per Gabriele de Palma, Managing Director de Casa Seat.
Una novetat d'aquesta edició és, que gràcies a la col·laboració amb la Universitat de Lleida, els participants  rebran la titulació de curs d'expertesa universitària homologat amb 15 crèdits.

Programa Acte de cloenda i lliurament premi concurs millor idea de la  2a edició “ACCELERA MARTORELL

17.00 h. – Benvinguda
Sra. Rosa Cadenas, regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Martorell

17.05 h. –  Programa PRIMER DE PREACCELERACIÓ
Sr. Joaquim Ferrer, secretari d’Empresa i Competitivitat del Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya

17.10 h. –  “Col·laboracions en el sector de l’Automoció” • CIAC
Sr. Josep Maria Vall, president del Clúster de la Indústria d’Automoció de Catalunya (CIAC)

17.15 h. – Resum programa formatiu
Sra. Carme Moles, cap de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Martorell

17.20 h. – Inici Presentacions Projectes participants al concurs  (per confirmar encara)

18.20 h. – Finalització presentacions / Deliberacions del Jurat

18.30 h. – Cloenda

Il·lm. Sr. Xavier Fonollosa, alcalde de l’Ajuntament de Martorell

18.35 h. – Fi acte

 

Assistència únicament amb invitació prèvia per mesures de contro COVID-19

Informació i contacte:
Centre de Promoció Econòmica Molí Fariner • Ajuntament de Martorell
Telf.: 93 775 31 01 • Ext. 6979 • www.moliempresa.cat
rmoya@martorell.cat

 

Enllaços relacionats


Acte Cloenda / Demoday
http://acceleramartorell.cat
www.moliempresa.cat

 

Veure totes les notícies