donem impuls a l'emprenedor!

Ernest Bou guanya el premi a la millor idea emprenedora d’automoció de la 2ª ed. “Accelera Martorell” amb el projecte "EMES3D"

09/04/2021 13:06

El Centre de Promoció Econòmica Molí Fariner de l’Ajuntament de Martorell ha acollit aquest dijous la cloenda de la 2a ed. del programa “ACCELERA MARTORELL: Reptes de la Indústria 4.0 en l’Automoció”, i el lliurament del premi a la millor idea emprenedora en aquest àmbit. L’alumne Ernest Bou s’ha alçat amb el guardó pel projecte ‘EMES3D’.

El repte de l'emprenedor Ernest Bou consisteix en la creació i enginyeria d'utillatges i peces en fabricació additiva (3D Printing) de proximitat, reduint així el cost i el temps de fabricació comparat amb la fabricació tradicional per mecanitzat i suposant una calor afegit competitiu respecte altres empreses. Bou s'ha emportat 2.500 euros i un any d'allotjament gratuït al Viver del Molí Empresa

La resta de projectes presentats en aquesta jornada DEMODAY han estat “EasyLean Digitalización Rentable”  d’Erik López; “IStation” de Jordi Querol i Ernesto Biempica; “Signals In Motion” de Joan Molist  i “Guia” d’Alex Valverde.

L’acte ha comptat amb la presencia i intervenció de l’Il·lm. Sr. Xavier Fonollosa, alcalde de l’Ajuntament de Martorell, el Sr. Joaquim Ferrer, secretari d’Empresa i Competitivitat del Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, el Sr. Josep Maria Vall, president del Clúster de la Indústria d’Automoció de Catalunya (CIAC) i la regidora de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme de l’Ajuntament de Martorell, la Sra. Rosa Cadenas.

La regidora de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme, Rosa Cadenas, ha realitzat la benvinguda a l’acte agraint l’assistència de tots a aquesta primera jornada que se celebra al centre de manera presencial i ha  felicitat els participants pels projectes  i als que no han pogut guanyar el premi els ha encoratjat a seguir lluitant per fer realitat les seves idees.

L’alcalde de Martorell, el Sr. Xavier Fonollosa, ha felicitat  també als alumnes i animat a seguir treballant en idees innovadores en aquest sector, manifestant  que “la indústria de l’automoció necessita idees brillants i necessitem aprofitar el talent que tenim”.

El president del CIAC, el Sr. Josep Maria Valls, ha destacat la importància del sector de l’automoció a Catalunya, amb les necessitats de les empreses i els projectes innovadors. En la mateixa línia s’ha pronunciat el Sr. Joaquim Ferrer, secretari d’Empresa i Competitivitat del Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya manifestant el suport de les entitats de manera conjunta per impulsar de projectes d’automoció i innovació, emprenedoria i formació especialitzada en el territori.

La jornada DEMODAY ha comptat amb la participació de representants de diferents empreses i entitats que han col·laborat formant part del jurat  i han valorat els projectes presentats per finalment atorgar el premi a la millor idea del programa. El jurat ha estat format per; com a representant de l’Ajuntament de Martorell, la Sra. Rosa Cadenas, regidora  de Promoció Econòmica, com a representant del Clúster de l’Automoció, el Sr. Josep Nadal, gerent del Clúster de la Indústria d’Automoció de Catalunya (CIAC), com a representant equip docent del programa , el Sr. José Manuel Alonso Martínez, subdirector del Centre de Formació Contínua i Director de la Càtedra Santander d'Emprenedoria de la Universitat de Lleida i coordinador del curs Expert/Especialista universitari en emprenedoria especialitzada en automoció, com a representant del departament d’empresa i coneixement de la Generalitat de Catalunya, la Sra. Lourdes Miras, responsable Programa Primer de Catalunya Emprèn i com a representant Empresaris del sector d’automoció, el Sr. Pedro Calef, Cofundador de BTECH i president de l’Associació Empreses Polígons Industrials Martorell (AEPIM).

L’acte de lliurament del premi a la millor idea emprenedora en l’àmbit de l’automoció ha servit per cloure aquesta segona edició del programa ‘Accelera Martorell’, marcada pel format online, i impulsada pel Centre de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Martorell en col•laboració amb el Clúster de la Indústria de l'Automoció de Catalunya (CIAC) i la Universitat de Lleida. Aquesta iniciativa s’ha emmarcat en el programa ‘Primer de Preacceleració’ de la Generalitat de Catalunya, que vol estimular l’emprenedoria d’empreses que volen créixer a través de la innovació i la tecnologia.

Formació especialitzada 2ª ed. “ACCELERA MARTORELL”


Durant l’acte la cap del servei de Promoció Econòmica, la Sra. Carme Moles ha donat a conèixer el programa formatiu i les diferents activitats dutes a terme durant el programa.
En aquesta 2a edició de la preacceleradora “ACCELERA MARTORELL”, els alumnes han participat  de manera telemática en un programa formatiu especialitzat totalment gratuït i subvencionat de més de 100 hores de formació  (72 hores formació tecnològica especialitzada, 75 hores de formació empresarial i 92 hores de tutories grupals a més de diferents tutories individuals al llarg del programa).


Els 16 participants durant el transcurs d’aquesta segona edició del programa han rebut formació especialitzada dins el sector de l’automoció a través de diferents àmbits com Lean Manufacturing, Digitalització en l’entorn industrial, Robotització de processos, IOT, recollida de dades, Big Data i Realitat Augmentada i Virtual. Aquestes sessions de formació, així com el seguiment dels projectes i sessions grupals especialitzades  han estat impartides per professionals reconeguts i amb gran experiència dins el sector de l’automoció.


Durant el programa diferents professionals del sector han realitzat sessions dedicades als Reptes específics del sector de l’automoció com Joan Matutano, president del grup PROMAUT,  Josep Nadal, gerent del Clúster de la Indústria d’Automoció de Catalunya (CIAC), Manel Garcia, de l'empresa AUBAY, i Xavier Riba, de l'empresa INNOVAE.

Els participants també van participar d’un Networking virtual "Equips Innovadors per emprendre" dinamitzat per Maria Batet, facilitadora gràfica amb eines de creativitat per acompanyar equips a pensar millor, on es va tenir l’oportunitat de conèixer als alumnes.

Els alumnes també han fet una visita a Casa Seat, l’innovador hub mobilitat de Seat ubicat al cor de Barcelona, guiada per Gabriele de Palma, Managing Director de Casa Seat.  Finalment han participat en un taller "Elevator Pitch”,  impartit per Jordi Puigdellívol (SHERPA), expert en innovació, emprenedoria, models de negoci i estratègia,  que els ha ajudat a preparar les seves presentacions per  aquest DEMODAY.

Una novetat d'aquesta edició és, que gràcies a la col·laboració  amb la càtedra de la Universitat de Lleida, els participants  rebran la titulació d'expert o especialista universitari d’emprenedoria especialitzada en automoció, homologada amb 15 crèdits.

 

Veure totes les notícies