donem impuls a l'emprenedor!

Els joves de “Projectes Singulars” realitzen les pràctiques de magatzem en empreses de Martorell i rodalies

22/04/2021 12:31

Els joves participants enguany del programa “Projectes Singulars” realitzen a diferents empreses de Martorell i rodalies les pràctiques del curs de formació a mida “Gestió de magatzem i logística” que estan cursant des del mes de gener.

El Centre de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Martorell ofereix en aquesta edició de “Projectes Singulars” a més de l’orientació laboral als joves, el curs “Gestió de magatzem i logística”, iniciat al mes de gener al Centre de Promoció Econòmica Molí Fariner i que va finalitzar la seva part teòrica el 16 de febrer de 2021.

L’objectiu d’aquesta formació específica ha sigut capacitar als joves participants per poder treballar dins de l’àmbit logístic, formant-los en tasques especifiques del sector i facilitant l’obtenció del carnet de carretons elevadors i el carnet de manipulació d’aliments.

Aquesta formació a mida emmarcada en el projecte té una durada total de 110 hores, on s’han treballat diferents continguts com: Què és la logística, Gestió d’inventaris, Fulfillment, Distribució, La logística inversa, Magatzem i preparació de comandes, Seguretat en el maneig de carretons elevadors i manipulació d’aliments, per l’obtenció del títol de conducció de carretons elevadors i carnet de manipulació d’aliments i finalment els dos mòduls obligatoris (sensibilització ambiental i igualtat de gènere).

Per completar aquesta formació els 15 joves han tingut opció de realitzar 50 h de pràctiques en diferents empreses col·laboradores i han tingut l’oportunitat de contacte real amb el món laboral aplicant els conceptes adquirits durant el curs.

L’empresa de Martorell “Vira Brands” ha acollit un total de 7 joves en pràctiques, “Carrefour Martorell” hi ha col·laborat acollint a 1 jove, l’empresa “Indoostrial S.L.” d’Esparreguera  2 joves més i l’empresa Fundació CARES d’Esparreguera a 1 jove més.

Els alumnes durant aquestes 50 hores han posat en pràctica els coneixements assolits durant les sessions teòriques del curs com la realització d’operacions auxiliars de magatzem, recepció, desconsolidació, ubicació bàsica, preparació i expedició de càrregues i descàrregues, de manera coordinada o en equip. Gràcies a aquestes pràctiques els alumnes han pogut desenvolupar l'activitat professional en el sector de la logística i magatzem.

Tutorització, orientació i visites entorn productiu i social

Durant el programa a més de la formació professionalitzadora  a mida emmarcada en el programa, les accions de tutorització i orientació d’aquests joves, hi han programades també diferents visites a l’entorn productiu i social del municipi com la visita a diferents empreses on els alumnes tenen contacte amb el món laboral per conèixer el funcionament dels magatzems d’aquestes empreses.

Fins al moment els participants han fet diferents visites a l'entorn productiu com la visita a la Fundació CARES, entitat que ofereix feina a persones amb discapacitat o risc d'exclusió social en l'àmbit industrial i de la logística ubicada a Esparreguera o la visita a les empreses Carrefour Martorell i Ferreteria Gili per conèixer el funcionament dels seus magatzems.

Els alumnes reben orientació contínua par part de la tècnica del programa en funció de les seves necessitats (inscripció a cursos, cicles formatius, processos de selecció…).
Paral•lelament els participants també fan visites a l’entorn social, fins ara els alumnes han visitat el Banc d’aliments de La Creu Roja de Martorell i donada la dificultat de visitar les Residències de Martorell a causa de les restriccions COVID-19 van realitzar postals de Nadal per transmetre força, esperança, i desitjar un Bon Nadal a les persones grans d’aquests centres.

Durant el mes de març van participar com a suport durant diferents sessions en l'ús de tecnologies adreçat a la gent gran, ajudant en l'ús del mòbil.  Els joves també han proposat a Càritas Esparreguera la creació d’un Memmory de figures geomètriques per donar suport com activitat didàctica en el servei que ofereixen de reforç escolar.

Els participants hi han col•laborat com a voluntaris en l’activitat Porta85 del Espai Municipal de la Gent Gran del Barri de Buenos Aires de Martorell. Aquesta activitat consisteix en un acompanyament durant dos dies a persones de 85 anys o més que viuen soles junt amb una integradora sociolaboral  per ajudar-les en les necessitats que tinguin. Una altra activitat programada adreçada a gent gran és aprendre a jugar a la petanca de la mà de persones majors amb discapacitat.

Dins les accions d’orientació i tutorització s’han programat diferents activitats per millorar el currículum, l’entrevista de feina, i han participat en el taller “Jo t’entenc, tu m’entens?” oferit per la Xarxa Nacional emancipació juvenil #XNEJ on van treballar l’escolta activa, assertivitat i empatia. També s’ha programat un taller per treballar les competències professionals a través de  dinàmiques grupals en processos de selecció de personal.
Finalment es realitzarà també una sessió grupal de sensibilització d’emprenedoria per treballar les competències emprenedores amb la col•laboració de l’Ana Millán, tècnica d’empresa i emprenedoria del Centre de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Martorell.

Projecte Singulars “Jove, tu decideixes”

L’Ajuntament de Martorell, a través de la regidoria de Promoció Econòmica i en col·laboració amb el Consell Comarcal del Baix Llobregat, va iniciar el passat mes de setembre del 2020 un nou projecte singular d’ocupació “Jove, tu decideixes”, adreçat  a persones joves que es troben en situació d’atur i que no formen part dels sistemes d’educació i formació. 

El projecte està subvencionat pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya, el Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social i el Fons Social Europeu en el marc de la Iniciativa d'Ocupació Juvenil, d'acord amb els projectes Singulars de Garantia Juvenil, i el seu objectiu és  reforçar l’ocupabilitat i les competències professionals de les persones joves mitjançant actuacions destinades a la millora de l’ocupabilitat, realitzant orientació laboral i formació professionalitzadora a través de l’adquisició d’experiència laboral.

 

Veure totes les notícies